Szerző: Koi Tamás

2011. február 25. 10:30

Kézbe veszi a gyeplőt a Telenor új vezérigazgatója

Jelenleg több személyi és szervezeti átalakulás zajlik a tavalyi évben érezhetően megrogyott Telenornál. Néhány divíziót összevontak, van olyan vezérigazgató-helyettes, akinek megszűnt a pozíciója, és van akit másik leányvállalat csábított el.

Jelentős változásokon megy keresztül a tél végén, illetve a tavasz elején a Telenor Magyarország, mely a tavalyi év végét fennállása óta először mínuszban zárta jórészt a távközlési cégekre kivetett különadó jelentette plusz terheknek köszönhetően. A vállalattól több vezető is távozott, vagy távozik, illetve az átalakuló belső struktúrának köszönhetően megszűnnek egyes korábbi pozíciók.

A mobilszolgáltató a héten jelentette be, hogy április 1-től távozik a vállalat műszaki részlegének éléről Koller György műszaki vezérigazgató-helyettes, aki gyakorlatilag a Telenor, illetve a Pannon GSM megjelenése óta dolgozott a távközlési cégnél. Koller a vállalatcsoport pakisztáni leányvállalatához igazol át, hivatalos információk szerint felkérésre távozott Magyarországról. A műszaki vezérigazgató-helyettes utódját még nem jelölték ki, ezzel együtt szokatlan, hogy a műszakiak irányítója éppen a hálózatmodernizációs folyamat kezdetén távozik a cégtől. Mint ismeretes, a Telenor tavaly augusztusban hirdette ki tendergyőztesnek a kínai ZTE-t, mely vállalta, hogy másfél év alatt a mobilszolgáltató rádiós infrastruktúráját és maghálózatát teljesen felújítja.


Drozdy Győző: csendben lett tanácsadó

Bár erről nem érkezett külön bejelentés, de a Telenor megerősítette a HWSW kérdésére, hogy időközben, február 1-től megszűnt Drozdy Győző, a cég vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesének a munkaköre is, miután a vállalati kapcsolatok és a vállalati kommunikáció egy részlegbe olvadt össze. Az új részleg megbízott vezetője a Telenor múlt hónapban érkezett új vezérigazgatója, Christopher Laska lett, Drozdy a vezérigazgató stratégiai tanácsadójaként dolgozik tovább a Telenornál.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Amint arról korábban beszámoltunk, Laska január 18-án érkezett a Telenor Magyarország élére, a váratlan hirtelenséggel távozott korábbi vezető, Anders Jensen helyére. Bár a szolgáltató hivatalos kommunikációjában leszögezte, Jensen saját döntése alapján távozott a Telenortól, a korábbi vezér új munkahelyét továbbra sem lehet ismerni, időközben ráadásul publikussá váltak a cég tavalyi negyedik negyedéves, pocsék pénzügyi eredményei, mindez pedig azt a teóriát erősíti, hogy Jensen távozását mégis a norvég anyacég kezdeményezhette.

Nem Anders Jensen volt ugyanakkor az első, aki távozni kényszerült a vállalattól: tavaly novemberben Derek Ross kommunikációs igazgatótól vált meg a cég, a döntés mögött információink szerint szakmai és bizalmi okok egyaránt meghúzódhattak. A Telenornak azóta sincs kommunikációs vezetője, jóllehet Laska február elsejétől kinevezett egy "megbízott PR vezetőt" a sajtó- és közkapcsolatokért felelős csapat élére Nyilas Orsolya személyében. A cégnél több mint három éve dolgozó Nyilas korábban a szolgáltató termékmarketing-részlegénél vállalt munkát.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.

METAVERSE

0

Átalakítja a Meta a Reality Labs-t

2024. június 19. 12:00

Két fő egységre osztotta a Meta a virtuálisvalóság-fejlesztésekkel foglalkozó Reality Labs-t, ami elbocsátásokat is hoz magával.