Szerző: Dojcsák Dániel

2011. február 24. 16:08

Magyarországon keres szakembereket a Huawei

A Huawei “A Holnap Innovatív Vezetői” néven indított hazánkban ösztöndíjprogramot egyetemi hallgatóknak a Budapesti Műszaki Egyetemen és a Budapesti Corvinus Egyetemen. Ennek keretében minden évben 15 különböző területeken tanuló fiatalt támogatnak öt éven keresztül.

A háromoldalú megállapodás, amit a kínai gyártó, a két egyetem és a Magyar Tudományos Akadémia kötött, lehetőséget nyújt 15 hallgató számára, hogy közelről tanulmányozzák és megismerjék a legújabb telekommunikációs fejlesztéseket és trendeket. A programba logisztika, marketing, infokommunikációs és műszaki területekről várnak kiváló tanulmányi eredménnyel rendelkező hallgatókat, akik a tanórák keretén belül elsajátítható anyagokon túlmenően is foglalkoznak szakterületükkel, kutatnak benne, és eredményeikről publikálnak is.

A 2015-ig szóló megállapodás értelmében minden évben 10 hallgató a Műszaki Egyetemről, 5 pedig a Corvinusról kerül ki, de a kiválasztást a kínai cég az intézményekre bízza. A támogatást elnyerő fiatalok évi 2000 dollár anyagi hozzájárulást kapnak szakmai fejlődésükhöz, illetve egy alkalommal elutazhatnak a Huawei sencseni kutató központjába. A tanulmányok végeztével pedig a friss diplomás szakemberek jó eséllyel kezdhetnek karriert a globálisan is egyre nagyobb jelentőségű Huawei-nél, vagy akár bármelyik hasonló profillal rendelkező vállalatnál.

Elindult a heti kraftie hírlevél!

Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Elindult a heti kraftie hírlevél! Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

A gyorsan növekvő, a világ ötödik leginnovatívabb cégeként számon tartott Huawei számára az ilyen programok fontosak a szakember-utánpótlás miatt, az egyetemek számára pedig fontos, hogy minél korszerűbb és sokrétűbb tudást építsenek be az oktatási tematikájukba.

Hasonló ösztöndíjak, illetve integrált képzési/oktatási együttműködések egyébként nem ritkák a hazai egyetemeken, így például az IBM, az Oracle, a Philips és sok egyéb vállalat is kötött szövetségeket az oktatási intézményekkel. A Huawei ösztöndíjáról az érintett hallgatók saját egyetemeik vonatkozó fórumain kaphatnak további tájékoztatást.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról