:

Szerző: Dojcsák Dániel

2011. február 24. 16:08

Magyarországon keres szakembereket a Huawei

A Huawei “A Holnap Innovatív Vezetői” néven indított hazánkban ösztöndíjprogramot egyetemi hallgatóknak a Budapesti Műszaki Egyetemen és a Budapesti Corvinus Egyetemen. Ennek keretében minden évben 15 különböző területeken tanuló fiatalt támogatnak öt éven keresztül.

A háromoldalú megállapodás, amit a kínai gyártó, a két egyetem és a Magyar Tudományos Akadémia kötött, lehetőséget nyújt 15 hallgató számára, hogy közelről tanulmányozzák és megismerjék a legújabb telekommunikációs fejlesztéseket és trendeket. A programba logisztika, marketing, infokommunikációs és műszaki területekről várnak kiváló tanulmányi eredménnyel rendelkező hallgatókat, akik a tanórák keretén belül elsajátítható anyagokon túlmenően is foglalkoznak szakterületükkel, kutatnak benne, és eredményeikről publikálnak is.

A 2015-ig szóló megállapodás értelmében minden évben 10 hallgató a Műszaki Egyetemről, 5 pedig a Corvinusról kerül ki, de a kiválasztást a kínai cég az intézményekre bízza. A támogatást elnyerő fiatalok évi 2000 dollár anyagi hozzájárulást kapnak szakmai fejlődésükhöz, illetve egy alkalommal elutazhatnak a Huawei sencseni kutató központjába. A tanulmányok végeztével pedig a friss diplomás szakemberek jó eséllyel kezdhetnek karriert a globálisan is egyre nagyobb jelentőségű Huawei-nél, vagy akár bármelyik hasonló profillal rendelkező vállalatnál.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A gyorsan növekvő, a világ ötödik leginnovatívabb cégeként számon tartott Huawei számára az ilyen programok fontosak a szakember-utánpótlás miatt, az egyetemek számára pedig fontos, hogy minél korszerűbb és sokrétűbb tudást építsenek be az oktatási tematikájukba.

Hasonló ösztöndíjak, illetve integrált képzési/oktatási együttműködések egyébként nem ritkák a hazai egyetemeken, így például az IBM, az Oracle, a Philips és sok egyéb vállalat is kötött szövetségeket az oktatási intézményekkel. A Huawei ösztöndíjáról az érintett hallgatók saját egyetemeik vonatkozó fórumain kaphatnak további tájékoztatást.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.