:

Szerző: Koi Tamás

2011. február 23. 15:56

Lehúzza a rolót a Cisco webmail-szolgáltatása

Leállítja egyik, webkettes termékportfóliójába tartozó szolgáltatásának értékesítését a Cisco. A hosztolt e-mail szolgáltatás alig több mint egy évig bírta.

A Cisco vállalati blogján tegnap megjelent hivatalos információ szerint megszűnik a Cisco Mail webmail-szolgáltatás további értékesítése, jóllehet a rendszer alig több mint egy éve - 2009. novembere - óta üzemel. A cég álláspontja szerint a terméket ugyan jól fogadták, de a felhasználói szokások és igények kiértékelése után mégis úgy tűnt, hogy a kollaborációs platform részeként kínált szolgáltatásra nincs olyan mértékű igény, mint más, régóta piacon lévő megoldásokra.

A vállalat tavalyelőtt az egységes kommunikáció és üzleti kollaboráció megteremtésének egy újabb fázisát igyekezett beindítani, ami lényegében két fő pillérre épül: a vállalatközi együttműködésre és a video integrálására. A Cisco  célja a 2009-ben bemutatott portfólióval, hogy a lehetővé tegye a vállalatok közti IP-alapú kommunikációt, méghozzá monitorozható és automatizáltan menedzselhető módon, amivel több szinten is költségeket lehet megtakarítani. Mindebbe a VoIP és szöveges üzenetek mellett beleértendő a videohívások kezelése is, méghozzá különféle típusú és képességű eszközök közt is.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A portfólió részeként kínált Cisco Mail ugyanakkor nem tudta felvenni a versenyt a Google és a Microsoft hosztolt szolgáltatásaival. A Gmail használata például a kis- és középvállalatok számára bizonyos felhasználószám alatt ingyenes, ráadásul a cégeknek kínált Google Apps több szolgáltatást kínált jobb áron, mint a Cisco: a Google felhasználónként 25 gigabájt webtárhelyet ad, 50 dollárért évente, a Cisco szolgáltatása mindeközben havi 3,5-5 dollárba kerül, ráadásul csak 5 gigabájtnyi webtárhelyet kap a felhasználó cserébe.

A Cisco az e-mail szolgáltatás meglévő felhasználóinak a következő hetekben-hónapokban igyekszik minden segítséget megadni annak érdekében, hogy levelezésüket át tudják költöztetni valamelyik másik hosztolt szolgáltatás alá. A vállalat egyelőre nem közölte, meddig üzemel majd a szolgáltatás, melynek fejlesztői erőforrásait más projektekre irányítják át.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 11:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.