Szerző: Gálffy Csaba

2011. február 21. 14:33

Megkezdte a javított chipsetek szállítását az Intel

Szállítja a javított, 6-os sorozatú lapkakészleteket első számú partnereinek az Intel, így a hónap végére a notebookgyártók végre bejelenthetik várva várt frissített modelljeiket. Az új modellek várhatóan március közepén jelenhetnek meg leghamarabb a boltokban.

Fellélegezhetnek a notebook és alaplapgyártók, az Intel újra nagy tételben szállítja az új, Sandy Bridge processzorokhoz szükséges 6-os sorozatú lapkakészletét. A Digitimes meg nem nevezett tajvani forrásokra hivatkozva írja, hogy a kék chipgyártó első számú partnereihez már érkeznek a szállítmányok, így elkezdődött a lapkakészletre épülő alaplapok és notebookok legyártása.

A Sandy Bridge-et használó új generációs laptopok bejelentésével a gyártók kivárták a bizonytalanság elmúlását, így a hónap végére a bejelentések egész sorozata várható. Információink szerint a Lenovo, a Toshiba, az Acer és az Asus még a héten bejelenti az új notebookjait - amelyek mind március közepén kerülnek a boltokba világszerte.

Egymilliárdos tévedés

Mint ismeretes, az Intel január végén bejelentette, hogy problémát talált a Sandy Bridge generációs processzorokhoz kifejlesztett 6-os sorozatú (Cougar Point) chipkészletekben. A vállalat tájékoztatása szerint a hiba miatt idővel a Serial ATA eszközök, azaz merevlemezek és optikai meghajtók működése bizonytalanná válhat. A chipsetek gyártását azóta leállították, a hibát kijavították,.a javított Cougar Point chipkészleteket mostantól szállítja a vállalat.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A tervezési hiba csak a chipset B2-steppingjében van jelen, azonban a hardvergyártókhoz leszállított chipsetek ebből a steppingből kerülnek ki. Az Intel több mint hatmillió 6-os sorozatú chipkészletet szállított le a hibás verzióból, és 700 millió dollárt különített el a probléma kezelésére, vagyis leszállított termékenként közel 90 dollárba kerül a baki. A vállalat kénytelen volt leállítani az érintett chipsetek gyártását, áttervezni azokat, újra elindítani a gyártást, valamint meg kellett állapodnia a hardvergyártó partnerekkel az eset kezeléséről.

Nincs baj

A mintegy kéthetes gyártáskiesés várhatóan nem fogja visszafogni a PC-eladásokat, csupán a nagy gyártók termékfrissítéseit tolta el. A hírek szerint az új, B3-as steppinggel érkező javított lapkakészletekből elsősorban a notebookgyártók kapják, mivel az ilyen termékek legyártása és minőségellenőrzése hosszadalmas, így az átfutási idő magasabb mint az alaplapok esetén.

A fiaskó negatív marketing-hatását kivédendő a nagyobb gyártók megkülönböztető jelzéssel fogják ellátni a biztonságos termékeket. A tajvani gyártók közül eddig az MSI mutatta be a B3-as steppinget jelző címkéjét, a vállalat reményei szerint a dobozra tett logó eloszlatja majd a vásárlók félelmeit a Cougar Point minőségét illetően.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról