Szerző: Bodnár Ádám

2012. április 13. 10:11

Csak jövőre jelenik meg az új Microsoft Office

Egy kiszivárgott és az All about Microsoft blog által megszellőztetett termékterv szerint 2013 elején tartják az Office következő változatának hivatalos premierjét.

HIRDETÉS

Kiszivárgott a Microsoft egyik partnerétől egy termékterv, amely különféle szoftverek érkezésének időpontjait tartalmazza. Ugyan az All about Microsoft blog által publikált dokumentum tavaly decemberi, vagyis azóta változhattak a tervek, de összességében jó képet ad arról, mire számíthatunk a következő egy évben Redmondból.

Amire valószínűleg mindenki a legjobban kíváncsi, az a Windows 8 bemutatkozásának dátuma. Ez azonban nem szerepel a roadmapen, amelynek oka feltehetően az, hogy a Microsoft a Vista óta sokkal jobban vigyáz a Windowsok megjelenési információira és azokat valóban csak a legbelsőbb vállalati körök ismerhetik meg, súlyos szankciók terhe mellett. A roadmapen még a február végén kiadott Consumer Preview változat sem szerepel, csak az ősszel megjelent Developer Preview, amely a dokumentum keletkezésekor már több hónapja elérhető volt. Egyelőre azt sem tudni, a fejlesztői és lakossági előzetest hány további nyilvános tesztverzió követi a végleges verzióig.

Ennél némileg izgalmasabb az Office 15 roadmap. A kiszivárgott kép tanúsága szerint a második félév során indul a szoftver bétatesztelése, a végleges változat pedig valamikor 2013 elején debütál a piacon. Ez ugyanakkor nem az RTM (release to manufacture) dátuma, az irodai programcsomag következő generációjának végleges kódja hamarabb is elkészülhet, valószínűleg el is fog. Amint az ismert, a Microsoftnál az RTM, vagyis a végleges kód elkészülése és a vállalati vevők számára történő elérhetősége jóval megelőzheti a kereskedelmi rajtot. Az Office 2010 esetében az RTM dátuma 2010. április 14. volt, míg a kereskedelmi rajt június közepére esett.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az Office 15-tel azonos kiadási ütemen van a dokumentum szerint a SharePoint és az Exchange Server új verziója is, ami teljesen logikus - a három szoftver egy egységet alkot, feltehetően számos olyan képesség található majd bennük, amelyek csak együtt működnek. Így nyáron nem csak az Office 15, hanem a SharePoint 15 és az Exchange Server 15 bétája is megjelenik. A Visio és a Project következőő generációja is együtt érkezik az Office-szal, ami szintén nem meglepetés.

A roadmapen szerepel továbbá az Internet Exporer 10, amelyet 2012 közepére tesz. A böngészőt a tavalyi MIX konferencián jelentette be a vállalat, és azóta több előzetest is elérhetővé tett- a fejlesztések fókuszát a HTML5/CSS3 támogatása és a hardveres gyorsítás jelentik. A dokumentumból kiderül továbbá, hogy még 2012-ben kap egy frissítést a Windpows Phone is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 00:13

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.