Szerző: Bodnár Ádám

2011. február 15. 11:51

Egy tucat új processzorral jelentkezett az Intel

Új processzorokat jelentett be az Intel. A vállalat piacra dobta eddigi legerősebb Extreme Editionjét, valamint Xeonokkal bővítette a kínálatát.

HIRDETÉS

Elrajtolt a Core i7-990X, az Intel legbrutálisabb asztali processzora. A vállalat a korábban már bevált gyakorlatot követve most is egy Xeonra tett Core i7 matricát, most egy 3,46 GHz-es Westmere-EP chipre, amely hat Hyper-Threadinget támogató magot és 12 megabájt L3 cache-t tartalmaz, cserébe 130 wattos maximális fogyasztással terheli meg a tápot és a villanyórát. Az Extreme Edition chipeket az Intel azoknak az otthoni felhasználóknak szánja, akiknek az elérhető legnagyobb teljesítményért cserébe semmi sem drága.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az extrém igények kielégítésére szakosodott PC-gyártók már be is mutatták a Core i7-990X processzoros rendszereiket, egyik a Cyber Power Black Mamba. amely a brutális Intel-chip mellett két GeForce GTX 560 grafikus kártyát, 12 gigabájt DDR3 memóriát, egy 64 gigabájtos SSD-t és egy 2 terabájtos merevlemezt tartalmaz. A konfiguráció bolti alapára 4465 dollár, amely mai árfolyamon 900 ezer forintnak felel meg - ebből csak a processzor listaáron 999 dollár, azaz 200 ezer forint.

Az Intel új Xeonokat is bemutatott, összesen 11 darabot. Ezek közül a Xeon W3690 a Corei7-990X megfelelője, azonos paraméterekkel rendelkezik és azonos az ára is, egyedül a matrica más rajta. A kínálatba bekerült öt darab E-jelű chip, ezek alacsony fogyasztású (80 watt TDP), költséghatékony darabok. A Xeon 5600-as vonalba bekerült továbbá öt nagy teljesítményű chip (Xeon X56xx), négy- és hatmagos kivitelben, bekapcsolt Hyper-Threadinggel, 12 megabájt utolsó szintű cache-el, 2,93 és 3,46 GHz közötti órajeleken, fogyasztásuk 95 és 140 Watt között mozog kiviteltől függően.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 12:05

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.