Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Egy tucat új processzorral jelentkezett az Intel

Bodnár Ádám, 2011. február 15. 11:51
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Új processzorokat jelentett be az Intel. A vállalat piacra dobta eddigi legerősebb Extreme Editionjét, valamint Xeonokkal bővítette a kínálatát.

hirdetés

Elrajtolt a Core i7-990X, az Intel legbrutálisabb asztali processzora. A vállalat a korábban már bevált gyakorlatot követve most is egy Xeonra tett Core i7 matricát, most egy 3,46 GHz-es Westmere-EP chipre, amely hat Hyper-Threadinget támogató magot és 12 megabájt L3 cache-t tartalmaz, cserébe 130 wattos maximális fogyasztással terheli meg a tápot és a villanyórát. Az Extreme Edition chipeket az Intel azoknak az otthoni felhasználóknak szánja, akiknek az elérhető legnagyobb teljesítményért cserébe semmi sem drága.

Az extrém igények kielégítésére szakosodott PC-gyártók már be is mutatták a Core i7-990X processzoros rendszereiket, egyik a Cyber Power Black Mamba. amely a brutális Intel-chip mellett két GeForce GTX 560 grafikus kártyát, 12 gigabájt DDR3 memóriát, egy 64 gigabájtos SSD-t és egy 2 terabájtos merevlemezt tartalmaz. A konfiguráció bolti alapára 4465 dollár, amely mai árfolyamon 900 ezer forintnak felel meg - ebből csak a processzor listaáron 999 dollár, azaz 200 ezer forint.

Az Intel új Xeonokat is bemutatott, összesen 11 darabot. Ezek közül a Xeon W3690 a Corei7-990X megfelelője, azonos paraméterekkel rendelkezik és azonos az ára is, egyedül a matrica más rajta. A kínálatba bekerült öt darab E-jelű chip, ezek alacsony fogyasztású (80 watt TDP), költséghatékony darabok. A Xeon 5600-as vonalba bekerült továbbá öt nagy teljesítményű chip (Xeon X56xx), négy- és hatmagos kivitelben, bekapcsolt Hyper-Threadinggel, 12 megabájt utolsó szintű cache-el, 2,93 és 3,46 GHz közötti órajeleken, fogyasztásuk 95 és 140 Watt között mozog kiviteltől függően.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!