Szerző: Koi Tamás

2011. február 1. 11:19

Kapható a BlackBerry Torch a magyar T-Mobile-nál

Mától a magyarországi T-Mobile-nál is megvásárolható a Research in Motion aktuális csúcskategóriás BlackBerryje, a Torch.

A 9800-as típusszámot viselő okostelefon a RIM egyik legkeresettebb készüléke jelenleg is, jóllehet a tavaly augusztusi premiert követően vegyes fogadtatásban részesült a szaksajtó részéről. A BlackBerry Torch - akárcsak a gyártó korábbi modelljei - továbbra is elsősorban az üzleti előfizetők számára lehet vonzó ajánlat, a páratlan push e-mail szolgáltatás és a vállalati menedzselhetőség révén.

A T-Mobile a hazai mobilszolgáltatók közül elsőként kezdi meg a BlackBerry Torch forgalmazását, akárcsak korábban, a 9700-as típusszámot viselő Bold esetében. A mobilért ugyanakkor jelentősen többet kell fizetni, mint a QWERTY-s testvérért: a Torch ára 30 ezer forintról indul (MédiaMánia XL díjcsomaggal, két év hűséggel), a készülék listaára pedig 156 ezer forint. A telefon két év hűségvállalással 120 ezer forintba kerül a legtöbb tarifával (a BlackBerry Boldért tavaly januárban 85 ezer forintot kértek ugyanebben a konstrukcióban).

A Torch az az első szétcsúsztatható BlackBerry a kínálatban, és az első mobil, mely az új BlackBerry 6 operációs rendszerrel kerül a boltokba. A készülék egy függőleges síkon szétcsúsztatható érintőkijelzős okostelefon, 3,2 hüvelykes képátlójú, 360x480 pixeles felbontású érintőkijelzővel. A kanadai mérnökök az újabb Bold modellekből jól ismert, teljes QWERTY-klaviatúrát helyezték az  kijelző alá, a felhasználó az ilyen készülékeknél megszokott módon eldöntheti, hogy az érintőkijelzőn, vagy a fizikai billentyűzeten kíván gépelni.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

A telefonba egy 5 megapixeles érzékelővel ellátott, autófókuszos, villanós kamerát is integráltak, mely videofelvételek készítésére is alkalmas. A kommunikációs képességek terén az egyetlen újdonság, hogy a BlackBerry 9800-ba már 802.11n-kompatibilis WLAN-modul került, ami jelenleg még kevéssé elterjedt megoldás a mobiloknál, a jövőben azonban vélhetően egyre több gyártó mutat majd be olyan készüléket, mely a korábbinál gyorsabb WLAN-kapcsolat felépítésére lesz képes.

A BlackBerry Torch multimédiás képességei nem hoznak jelentős előrelépést az elődökhöz képest, a hardver felépítését tekintve azonban jól látható, hogy a gyártó erre a területre is nagyobb hangsúlyt kíván fektetni. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy az 512 megabájt memóriával felvértezett telefon alaplapjára egy 4 GB-os Flash-modul került - ezt a kapacitást lehet tovább bővíteni microSD-kártyával, melyből egy szintén 4 GB-os példány a gyári csomag része, vagyis a BlackBerry Torch gyárilag 8 gigabájtnyi háttértárat kínál a felhasználóknak.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 04:04

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.