Szerző: Koi Tamás

2011. január 27. 09:15

Négy új taggal bővül a Samsung Galaxy család

Alig pár héttel a barcelonai Mobile World Congress előtt négy új okostelefonról rántotta le a leplet a világ második számú mobilgyártója, a Samsung.

A négy újdonság az eddig kizárólag csúcskategóriás megoldásokból álló, rendkívül sikeres Galaxy-termékcsaládot egészíti majd ki, a Samsung azonban ezúttal a kevésbé tehetős vásárlókat is igyekszik behálózni a Galaxy Ace, Fit, Gio és Mini modellekkel. Az újdonságok elsőként a fejlődő piacokon kerülhetnek forgalomba, így az elsődleges piacnak Oroszország, India és Kína számít, de az ígéretek szerint hamarosan hozzánk is eljuthat a négy most bemutatott készülék.


Galaxy Ace

Az új Galaxy-okostelefonok közül a legerősebb, legdrágább modell a közreadott specifikációk szerint a Galaxy Ace lehet, mely a Samsung reményei szerint az üzletemberek szívéhez találhat utat elsősorban. Az Ace 3,5 hüvelykes képátlójú, 320x480 pixel felbontású érintőkijelzőt, és 800 MHz-es processzort kap, a kamera szenzora 5 megapixeles lesz. A telefon gyári szoftverkínálatához tartozik egyebek mellett a ThinkFree dokumentumkezelő alkalmazás, egy RSS-olvasó, emellett a készülék teljes mértékben fel lesz készítve a céges levelek küldésére és fogadására.


Galaxy Gio

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A Galaxy Gio az Ace-hez hasonló paraméterekkel rendelkezik majd, ugyanakkor valamelyest kisebb lesz nála, legalábbis erre utal, hogy ez a modell egy kisebb képátlójú, 3,2 hüvelykes érintőpanelt kap csupán. A processzor a nyilvános specifikációk szerint ugyanaz lesz a két mobilban, vagyis a Gio és az Ace teljesítményben várhatóan közel ugyanazt nyújtja majd.


Galaxy Fit

A család harmadik új tagja, a Galaxy Fit ugyan nagyobb (3,31 hüvelykes) kijelzővel kerülhet forgalomba, de az okostelefon teljesítménye a 600 MHz-es processzornak köszönhetően vélhetően jóval elmarad majd a csúcsmodellektől, akárcsak a Galaxy Mini esetében, amibe ugyanazt a CPU-t szerelik, mint a Fit-be, a kijelzője azonban még kisebb, 3,14 hüvelykes képátlójú lesz. Utóbbit kifejezetten a fiataloknak, vagy az okostelefonokkal éppen csak ismerkedőknek szánja a gyártó.


Galaxy Mini

Az újdonságok közül mindegyiken az Android mobil operációs rendszer 2.2-es verziója fut majd, a Samsung saját fejlesztésű TouchWiz 3.0 interfészével kiegészítve. A Galaxy Ace, Fit és Mini megjelenése márciusban várható Európában, a Gio egy hónappal később érkezhet. Árakat egyelőre nem közölt a Samsung.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.