Szerző: Koi Tamás

2011. január 26. 14:04

Bevonja a közösségbe a magyar felhasználókat az Xbox LIVE

Valamivel több mint két hónappal a magyarországi indulása után új szolgáltatással egészül ki az Xbox játékkonzolok online felülete, az Xbox LIVE.

A Microsoft sajtóközleménye szerint a magyar játékosok mától az Xbox LIVE felületen keresztül használhatják a világ legnépszerűbb közösségi szolgáltatásának számító Facebookot és a Twittert. A fejlesztés egyik legnagyobb hozadéka a cég szerint, hogy ezzel közvetlen kapcsolatba kerülhetnek egymással az Xbox LIVE játékosai, a népszerű mikroblog és a hazánkban már 2,6 millió taggal rendelkező közösségi oldal felhasználói.

Az Xbox LIVE-on mától egy új csatorna is feltűnik majd a magyar felhasználóknak. A "My community" menüpont alá integrált Facebook-alkalmazással lényegében minden olyan tevékenység elvégezhető a konzolról amit a PC-s felületen, vagy a mobilos kliensekkel, így az állapotfrissítéseken túl az ismerősök teljes hírfolyama olvasható és kommentelhető, és feltölthetők a rendszerbe képek is. A barátkereső emellett lehetőséget ad rá, hogy gamertag alapján keressék meg a játékosok azokat az ismerősöket, akikkel együtt játszottak az interneten keresztül. További újdonság, hogy a játékokban elért eredményeket is meg lehet jeleníteni az üzenőfalon.

Alapozó Go fejlesztői képzést indítunk (x)

November 9-én 10 alkalmas, 30 órás, online formátumú Go képzést indít a HWSW.

Alapozó Go fejlesztői képzést indítunk (x) November 9-én 10 alkalmas, 30 órás, online formátumú Go képzést indít a HWSW.

A Twitter esetében hasonló előnyökkel szolgál az Xbox LIVE integráció, vagyis a követett személyek tweetjei éppúgy elolvashatók, mint a PC-n vagy a mobilon, valamint természetesen új tweetek közzétételére is lehetőséget ad a rendszer. A Twitteren használt felhasználónév emellett összevonható a gamertaggel, és a Facebook-klienshez hasonlóan felvehető a kapcsolat azokkal a felhasználókkal, akikkel online játszottunk.

Az Xbox LIVE szolgáltatás 2010 novemberében hat újabb országgal bővült, így már 35 országban érhető el a rendszer. Az újonnan csatlakozott hat ország felhasználóinak körében tapasztalt kedvező fogadtatást jelzi, hogy ezek a játékosok azóta 3.5 millió órát töltöttek az Xbox LIVE-on és ebből 630,000 órát töltöttek el különféle játékok multiplayer módjaiban. Az Xbox LIVE statisztikái szerint a magyar játékosok körében legnépszerűbb játék a 2010 novemberében megjelent Call of Duty: Black Ops.

A Twitter és a Facebook alkalmazások kizárólag az Xbox LIVE Arany előfizetéssel rendelkező játékosok számára érhetők el.

A HackerRank 2020-as, 116.000 fejlesztő válaszaiból készült kutatása szerint a legtöbbjük a Go-t szeretné megtanulni következőleg, amely eredménynek az okait most ebben a cikkben szedtük össze.

a címlapról