Szerző: Dojcsák Dániel

2011. január 24. 15:14

Magyar játék az Indie Game Challenge döntőjében

A világ hat legjobb független fejlesztésű számítógépes játéka között versenyez a magyar Nemesys Games videojátékfejlesztő-csapat „Fortix 2” című játéka az idei Indie Game Challange-en.

A február 11-én záruló rangos verseny a világ egyik legnagyobb számítástechnikai kiállítása, a Las Vegas-i DICE (Design, Innovate, Communicate, Entertain), egyik fontos eseménye. A DICE-on 2010 októberében, második alkalommal írták ki a független játékfejlesztők versenyét, az Indie Game Challenge-t. A versenyre néhány fős csapatok adhatták be innovatív alkotásaikat. Fortix 2 nem csak az egyetlen magyar, de az egyetlen, kelet-európai fejlesztők által készített játék az erős nemzetközi mezőnyben.

PC-s tower defense

A Fortix 2 egy fordított tower defense játék, amelyben Fortix lovag "bőrébe bújhatunk", aki Artalom szigetén küzd ősi ellenfele a gonosz varázsló Xitrof ellen. A játékban cél az, hogy az egyes pályák közepén található várakat elfoglaljuk.

A 2011. január 20-án közreadott hatos toplistán szereplő magyar Nemesys Team 5 fejlesztőjét a szervezők már hivatalosan is meghívták a díjkiosztó ünnepségre, ahol kiderül majd, hogy a hatból melyik játék viszi el a százezer dolláros fődíjat, illetve a három "skill" díjat, amelyekkel a legjobb grafikát, játékmenetet, és technológiai megvalósítást ismerik el. A verseny hivatalos oldalán, az indiegamechallenge.com - on egyébként a felhasználók is szavazhatnak a legszimpatikusabb játékra.

Van ötlet

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A magyar Nemesys Games csapat már 5 éve foglalkozik játékfejlesztéssel. Első játékuk, a Heat Wave, egy autóverseny volt, mely 2009-ben jelent meg PC-n. Ezt a PSP-re és PC-re készített Fortix követte, 2010-ben pedig Airport Control Simulator nevű casual játékuk jelent meg. A döntőbe jutott játék korábbi Fortix folytatása újragondolt grafikai megoldásokkal és továbbfejlesztett játékmenettel. A csapat jelenleg a Fortix 2 továbbfejlesztésén, illetve egy Ignite nevű autóverseny-játékon dolgozik.

A DICE, amelyet 2002 óta rendeznek meg Las Vegasban, a videojáték-iparág egyik legjelentősebb eseménye; minden évben több technológiai újdonság bejelentésének a színtere. Az E3-al ellentétben, ez a rendezvény nem a médiának és a látogatóknak, hanem kifejezetten a szakmának szól.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról