Szerző: Dojcsák Dániel

2011. január 24. 15:14

Magyar játék az Indie Game Challenge döntőjében

A világ hat legjobb független fejlesztésű számítógépes játéka között versenyez a magyar Nemesys Games videojátékfejlesztő-csapat „Fortix 2” című játéka az idei Indie Game Challange-en.

A február 11-én záruló rangos verseny a világ egyik legnagyobb számítástechnikai kiállítása, a Las Vegas-i DICE (Design, Innovate, Communicate, Entertain), egyik fontos eseménye. A DICE-on 2010 októberében, második alkalommal írták ki a független játékfejlesztők versenyét, az Indie Game Challenge-t. A versenyre néhány fős csapatok adhatták be innovatív alkotásaikat. Fortix 2 nem csak az egyetlen magyar, de az egyetlen, kelet-európai fejlesztők által készített játék az erős nemzetközi mezőnyben.

PC-s tower defense

A Fortix 2 egy fordított tower defense játék, amelyben Fortix lovag "bőrébe bújhatunk", aki Artalom szigetén küzd ősi ellenfele a gonosz varázsló Xitrof ellen. A játékban cél az, hogy az egyes pályák közepén található várakat elfoglaljuk.

A 2011. január 20-án közreadott hatos toplistán szereplő magyar Nemesys Team 5 fejlesztőjét a szervezők már hivatalosan is meghívták a díjkiosztó ünnepségre, ahol kiderül majd, hogy a hatból melyik játék viszi el a százezer dolláros fődíjat, illetve a három "skill" díjat, amelyekkel a legjobb grafikát, játékmenetet, és technológiai megvalósítást ismerik el. A verseny hivatalos oldalán, az indiegamechallenge.com - on egyébként a felhasználók is szavazhatnak a legszimpatikusabb játékra.

Van ötlet

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A magyar Nemesys Games csapat már 5 éve foglalkozik játékfejlesztéssel. Első játékuk, a Heat Wave, egy autóverseny volt, mely 2009-ben jelent meg PC-n. Ezt a PSP-re és PC-re készített Fortix követte, 2010-ben pedig Airport Control Simulator nevű casual játékuk jelent meg. A döntőbe jutott játék korábbi Fortix folytatása újragondolt grafikai megoldásokkal és továbbfejlesztett játékmenettel. A csapat jelenleg a Fortix 2 továbbfejlesztésén, illetve egy Ignite nevű autóverseny-játékon dolgozik.

A DICE, amelyet 2002 óta rendeznek meg Las Vegasban, a videojáték-iparág egyik legjelentősebb eseménye; minden évben több technológiai újdonság bejelentésének a színtere. Az E3-al ellentétben, ez a rendezvény nem a médiának és a látogatóknak, hanem kifejezetten a szakmának szól.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.