Szerző: Dojcsák Dániel

2011. január 24. 11:44

Új okostelefonok serege érkezik a HTC-től

Februárban, a Mobile World Congress alatt bizonyára záporoznak majd az új készülékbejelentések, többek közt a tajvani HTC idei kínálatát várjuk majd. A specifikációk továbbra is ismeretlenek, a Pocketnow mobilos blogon megjelent néhány termékfotó, ami alapján el lehet kezdeni találgatni.

Az első kép egy lekerekített szélű full-touch készüléket ábrázol, első ránézésre is ordít, hogy a HTC Desire következő verziójáról van szó. A különbség mindössze annyi, hogy a mobil kapott egy előlapi kamerát is, illetve a hardvergombok eltűntek és a Nexus One-hoz hasonló érintőgombok vették át a helyüket. A Desire egyik pozitívumaként számon tartott, dizájnban és használhatóságban is fontos elemtől tehát búcsúzhatunk. Így viszont a mobil külső megjelenésben visszalépés a Nexus One irányába.

Kedvcsináló

Szintén elköszönhetünk az optikai joytól, ami a felhasználók egy része szerint hasznos volt, de valójában a teljes érintőkijelző mellett ritkán volt rá szükség. Talán a szövegen belüli egyszerűbb pozicionálás esetén domborodtak ki az előnyei, ezeket azonban az új Sense és Android funkciók révén az érintőképernyővel is könnyen meg lehet már oldani. Ennél többet viszont egyelőre nem lehet tudni a mobilról, még a neve sem derült ki, specifikációkról pedig szó sincs. Amennyiben a Desire utódjáról van valóban szó, akkor várhatóan egy kétmagos processzor és NFC chip biztosan helyet kap majd benne.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az alsóbb kategóriába tartozhat a másik képen szereplő mobil, ami valószínűleg a Wildfire szintjét célozza meg. Egy kisebb méretű készülékről van szó, amin visszatér a régi trackball, s még csak nem is az optikai trackpad, hanem az igazi, forgatható golyócska. Egy ehhez szinte megszólalásig hasonlító modell a kínai piacon egyébként már jelen van HTC A3380 modellszámmal, amennyiben ennek a nyugati verziójáról van szó, akkor biztosak lehetünk benne, hogy egy olcsó készüléket kapunk.

Szintén egy új találat egy védjegy-bejegyzés a HTC-től, a HTC Sensation, ami a Sense-hez hasonlóan egy szoftveres kezelőfelület és telekommunikációs szolgáltatások kiegészítője a leírás alapján. Két verzió lehetséges, az egyik szerint a Sense-et leváltó új márkanévről van szó, ami minden készüléken megjelenik majd, esetleg a Google szigorúbb UI-kezelési elveire való válaszként. Illetve előfordulhat, hogy a Sensation egy párhuzamos projekt, ami a jövőbeni HTC tablet gépekhez készül az Android 3.0 felé.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.