Szerző: Bodnár Ádám

2011. január 13. 17:38

Biztonságban erősít az SAP

Az SAP megállapodott az SAP rendszerekhez illeszkedő biztonsági termékekre szakosodott svájci Secude azonosság- és hozzáféréskezelési megoldásainak felvásárlásáról.

A nem nyilvános értékű tranzakció keretében az SAP kezébe kerülnek a Secude Secure Login és Enterprise Single Sign-On termékei, amelyek beolvadnak a vállalat kínálatába. A Secude a továbbiakban a FinallySecure adatbiztonsági megoldásokra koncentrálva folytatja működését, vagyis a vállalatot az SAP nem vásárolja fel.

A Secude kimondottan az SAP megoldásaival szorosan integrálódó biztonsági termékek és megoldások fejlesztésére és értékesítésére szakosodott vállalat, amely 1996-ban jött létre az SAP és a Fraunhofer Institute bábáskodása mellett. A cég kompetenciái elsősorban az SAP köré csoportosulnak, de ezeket felhasználva a cég kiterjesztette tevékenységét és ma már minden területen kínál megoldást (pl. diszk- és e-mail titkosítás, PKI-menedzsment). A fő csapásirányt azonban továbbra is az SAP-alapú biztonsági megoldások jelentik.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Zsiga Gábor, az SAP technológiai szolgáltatásokra szakosodott itgen Kft. ügyvezetője a HWSW-nek elmondta, az SAP megoldásai egyre több olyan szolgáltatást kínálnak, amelyek támadások célpontjai lehetnek, ezeket meg kell védeni. Az akvizíció lehetővé teszi, hogy a német szoftvercég házon belülre hozza a Secude említett termékeit és azokat saját maga kínálja az ügyfelek számára. Az egyszerűsített bejelentkezési funkciót (SSO) biztosító alap Secure Login licencek a SAP licenccsomag részei lesznek.

"A tranzakció lezártával az SAP nem csak jobban ki tudja elégíteni az ügyfelei igényeit, hanem az SAP NetWeaver Identity Management komponenst is ki tudja egészíteni a Secure Login Serverrel és az Enterprise Single Sign-Onnal" - mondta Björn Goerke, az SAP egyik alelnöke. A Secure Login kártyaéletciklus-menedzsment megoldást és az Enterprise Single Sign-Ont maga az SAP is használja, ügyfelei ezen keresztül azonosíthatják magukat ha például támogatási szolgáltatást (szoftverletöltést, e-tanfolyamokat) szeretnének elérni.

Az ügylet a tervek szerint február 1-én zárul le. Az SAP a Secure Login alapváltozatát a második negyedévtől kezdve felár nélkül kínálja az ügyfeleinek, valamint szakértők és fejlesztők bevonásával igyekszik a vásárlók biztonsággal kapcsolatos igényeire választ adni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról