Szerző: Koi Tamás

2011. január 7. 11:27

Megnégyszerezné okostelefonjainak eladását az LG

Riválisainak nyakára mászna idén a a mobiltelefonok piacán az LG, elsősorban újabb, csúcskategóriás készülékek piacra dobásával. A cég tavaly rekordveszteséget volt kénytelen elkönyvelni, de mindez hamar a múlté lesz, állítja a cég egyik vezetője.

A világ harmadik legnagyobb mobiltelefon-gyártójának számító dél-koreai LG ambiciózus tervekkel vágott neki az idei esztendőnek: a cég 2011-ben több mint négyszer annyi okostelefont kíván eladni mint tavaly. A vállalat 2011-ben elsősorban a prémiumkategóriás termékek fejlesztésére és értékesítésére helyezné a hangsúlyt, így többek közt a koreaiak ígérik az első olyan androidos okostelefont, mely kétmagos processzort tartalmaz.

Az LG mobilrészlegének marketingért felelős alelnöke egy a Reutersnek adott interjújában elmondta, nem lesz könnyű feladat a jellemzően olcsóbb telefonokból álló termékvonalat átszervezni, ráadásul mindez jelentős marketingköltségeket emészthet fel, ettől függetlenül az új termékeivel, így például a sikeresnek mondható Optimus One-nal jó irányba indult el tavaly a cég.


LG Optimus Black

Utóbbi az LG mindeddig legjobban fogyó androidos okostelefonja - világszerte hárommilliót adtak el belőle az októberi megjelenése óta. Tekintve, hogy a gyártó tavaly összesen hétmillió okostelefonon adott túl, az értékesítések csaknem felét egyedül ez a típus adta - mondta el Csang-min Ma az interjúban. A vállalatnál láthatóan bíznak a kétmagos processzorral ellátott Optimus 2X és a CES-en bejelentett Optimus Black sikerében: az LG idén harmincmillió okostelefon eladásával számol.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A korai gyártó telefoneladásainak jelenleg mindössze 10 százalékát teszik ki az okostelefonok, ennek köszönhetően az LG tavaly eladási darabszám alapján a harmadik legnagyobb gyártó volt a sorban, bevételarányosan csak az ötödik helyet szerezte meg. A cég csak késve reagált a piac változásaira, 2010-ben egyik  negyedéve pocsékabbra sikerült mint a másik, olyannyira, hogy a vállalat csoportszintű nyereségét gyakorlatilag teljesen elszívták a mobilokon elszenvedett veszteségek.

Az IDC előrejelzései szerint a globális mobilpiac idén a 2010-es bővülési ütemnél lassabban, mindössze 6,4 százalékkal nő majd, az elemzőcég arra számít, hogy a gyártók év végéig összesen 1,4 milliárd mobiltelefont adnak majd el. Ebből nagyjából 380 millió lesz okostelefon - ez 31,5 százalékos növekedés a tavalyi számokhoz képest.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.