Szerző: Bodnár Ádám

2011. január 5. 11:58

Biztonsági szolgáltatót vásárolt a Dell

A Dell megvásárolja az amerikai SecureWorks vállalatot, hogy szolgáltatási és tanácsadási részlegét IT-biztonsági kompetenciával erősítse. A vételárat az érintettek nem hozták nyilvánosságra, a készpénzes ügylet valószínűleg még az első negyedév során lezárul.

Az atlantai székhelyű, mintegy 700 dolgozóval rendelkező, legutóbbi pénzügyi évében 120 millió dolláros forgalmat bonyolító SecureWorks menedzselt biztonsági szolgáltatásokat nyújt az ügyfelei számára, amelynek keretében részben vagy egészben átveszi IT-biztonsági rendszerük teljes üzemeltetését és az incidensek elemzését, emellett biztonsági tanácsadásban is érdekelt a cég. A Dell tavaly kötött partneri megállapodást a SecureWorksszel, de végül jobbnak látta felvásárolni. "Annyira jó lehetőség volt, amit vétek lett volna kihagyni" - mondta a bejelentés kapcsán Peter Altabef, a Dell Services vezetője.

A SecureWorks 70 országban közel 3000 ügyféllel rendelkezik, ezek jelentős része pénzintézet - a Dell várakozásai szerint ez jó ajánlólevél lesz hagyományos ügyfélköréhez, amelynek gerincét nagy iparvállalatok, kormányzati és egészségügyi intézmények alkotják. A SecureWorks szakértői automatizált eszközök segítségével naponta 13 milliárd biztonsági incidenst kezelnek és közel 30 ezer különféle kártevővel találkoznak.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Dell kínálatában jelenleg is szerepelnek biztonsági megoldások, amelyek egy része felvásárlás (pl. KACE), egy más része pedig partneri megállapodás (pl. Juniper J-SRX) révén került a portfólióba. A SecureWorks megszerzésével a Dell nem csak komoly biztonsági kompetenciára tesz szert, amellyel támogathatja a biztonsági hardverek értékesítését, hanem szolgáltatásként is kínálhat IT-biztonságot. A tranzakcióval a Dell cloud-szolgáltatásokkal kapcsolatos ajánlatait is támogathatja.

A felvásárlással a Dell egyből a vezetők közé lép elő a menedzselt biztonsági szolgáltatások területén, amely nagy növekedés előtt áll. Az Infonetics Research adatai szerint ez a piac 2009-ben 11 százalékkal 9,35 milliárd dollárra növekedett, ugyanezen cég egy korábbi előrejelzése 2010-re 12 milliárd dollárosra becsülte a piacot.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.