Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Biztonsági szolgáltatót vásárolt a Dell

Bodnár Ádám, 2011. január 05. 11:58
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Dell megvásárolja az amerikai SecureWorks vállalatot, hogy szolgáltatási és tanácsadási részlegét IT-biztonsági kompetenciával erősítse. A vételárat az érintettek nem hozták nyilvánosságra, a készpénzes ügylet valószínűleg még az első negyedév során lezárul.

Az atlantai székhelyű, mintegy 700 dolgozóval rendelkező, legutóbbi pénzügyi évében 120 millió dolláros forgalmat bonyolító SecureWorks menedzselt biztonsági szolgáltatásokat nyújt az ügyfelei számára, amelynek keretében részben vagy egészben átveszi IT-biztonsági rendszerük teljes üzemeltetését és az incidensek elemzését, emellett biztonsági tanácsadásban is érdekelt a cég. A Dell tavaly kötött partneri megállapodást a SecureWorksszel, de végül jobbnak látta felvásárolni. "Annyira jó lehetőség volt, amit vétek lett volna kihagyni" - mondta a bejelentés kapcsán Peter Altabef, a Dell Services vezetője.

A SecureWorks 70 országban közel 3000 ügyféllel rendelkezik, ezek jelentős része pénzintézet - a Dell várakozásai szerint ez jó ajánlólevél lesz hagyományos ügyfélköréhez, amelynek gerincét nagy iparvállalatok, kormányzati és egészségügyi intézmények alkotják. A SecureWorks szakértői automatizált eszközök segítségével naponta 13 milliárd biztonsági incidenst kezelnek és közel 30 ezer különféle kártevővel találkoznak.

A Dell kínálatában jelenleg is szerepelnek biztonsági megoldások, amelyek egy része felvásárlás (pl. KACE), egy más része pedig partneri megállapodás (pl. Juniper J-SRX) révén került a portfólióba. A SecureWorks megszerzésével a Dell nem csak komoly biztonsági kompetenciára tesz szert, amellyel támogathatja a biztonsági hardverek értékesítését, hanem szolgáltatásként is kínálhat IT-biztonságot. A tranzakcióval a Dell cloud-szolgáltatásokkal kapcsolatos ajánlatait is támogathatja.

A felvásárlással a Dell egyből a vezetők közé lép elő a menedzselt biztonsági szolgáltatások területén, amely nagy növekedés előtt áll. Az Infonetics Research adatai szerint ez a piac 2009-ben 11 százalékkal 9,35 milliárd dollárra növekedett, ugyanezen cég egy korábbi előrejelzése 2010-re 12 milliárd dollárosra becsülte a piacot.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.