Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Új szolgáltatás a HWSW-n - mobilpiaci jelentések egy helyen

Koi Tamás, 2010. december 23. 10:01
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Egy hónap kísérleti üzemet követően december közepétől új szekcióval egészül ki a HWSW Média/telekom rovata, megjelennek a hatósági riportok alapján készült grafikonok, melyek alapján bárki gyors képet kaphat a hazai mobilpiac alakulásáról.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hónapról-hónapra elkészíti az általa felügyelt piacok gyorsjelentését, mely többnyire egy, a szolgáltatók önbevallására épülő, különféle sarokszámokat tartalmazó riport. A mobilhang-piac és a mobilinternet-piac havi változásait jelző statisztikákról, illetve azok értelmezéséről a HWSW eddig minden esetben külön cikkben számolt be, ezt követően azonban szakítunk az eddigi gyakorlattal, és csak a kiemelten fontos változásoknak szentelünk külön írást.

A hatóság által készített statisztikák alapján ettől függetlenül minden hónapban elkészítjük saját értékelő-grafikonunkat, melyeket összegyűjtve, a HWSW média & telekom rovat-aloldalon találhatnak meg olvasóink. Terveink szerint egyelőre három grafikon kerül a rovatoldalra, ebből kettő foglalkozik a mobilhang-piac alakulásával, egy pedig a mobilnetes eladások változását értékeli.

A baloldali hasábban elhelyezett doboz lapozható, így a piaci változások könnyebben nyomon követhetők. Fontos megjegyezni, hogy grafikonjainkban minden esetben az aktív előfizetések száma a kiindulási alap, leszámítva a mobilnet-piaci értékelést, ahol a teljes és az aktív előfizetői bázis egyaránt megjelenik a három hazai szolgáltatóra lebontva.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.