Szerző: Bodnár Ádám

2010. december 21. 09:57

Ingyenes tananyag SUSE Linuxhoz és OpenOffice.org-hoz

Az Open SKM Agency a Novell támogatásával elkészítette az első magyar nyelvű felnőttképzési oktatási tananyagot, amely az openSUSE Linux és az OpenOffice.org irodai programcsomag használatára készíti fel a felhasználókat.

Az ingyenesen elérhető tananyag a kezdők számára is érthető magyarázatokkal és példákkal segíti a tanulást és lefedi az ECDL modulvizsgák közül a "Szövegszerkesztés", "Táblázatkezelés" és "Operációs rendszerek" modulokat.

"A 'Biztonságosan és magabiztosan' című felnőttképzési tananyag sorozatként jelenik meg: az OpenOffice.org legújabb, 3.2.1.-es változatának használatához a szövegszerkesztő, a táblázatkezelő és a prezentációkészítő funkcióit lehet megtanulni, az openSUSE 11.3
disztribúció kezelésére pedig a teljesen kezdőtől az önálló otthoni és irodai használatig több szintű füzet is készült" – mondta Tauszig Klára, az Open SKM Agency oktatási vezetője. "Csak bátorítani tudunk minden oktatási intézményt, hogy használja ki ennek a szakmailag ellenőrzött felnőttképzési tananyagnak az előnyeit: alkalmazza az oktatók és tanulók igényeihez igazítva, modulokra bontva vagy együttesen, szerkessze és adja tovább szabadon a rugalmas licencelési lehetőségek szerint" – tette hozzá Szittya Tamás, a Novell Magyarország vezetője.

A felnőttképzési tananyag használható otthoni, önálló tanuláshoz, vagy elsajátítható a Felnőttképzési Akkreditáló Testület által akkreditált tanfolyamokon, amely az Open SKM Agency oktatási partnereinél országszerte elérhető - bármely felnőttképzési intézmény jelentkezhet a tanfolyam megtartására az akkreditálást végző szervezetnél. A tananyagot minden egyes oktató a saját tanulói igényeihez alakíthatja, mert a Creative Commons Nevezd meg! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc alapján szabadon felhasználható, terjeszthető, illetve módosítható.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az "openSUSE" tárgyú tankönyv és elektronikus tananyag lefedi az ECDL "Operációs rendszerek" moduljának anyagát, ezen felül kitér a telepítés kérdéskörére is. A "Biztonságosan és magabiztosan I. kezdő ismeretek" és a "II. Az openSUSE operációs rendszer" együtt fedi le az ECDL 2. moduljának (Operációs rendszerek) anyagot. Az "OpenOffice.org irodai használata" tárgyú tankönyv és elektronikus tananyag az OpenOffice.org Writer, Calc és Impress működtetésére tér ki, és az ECDL "Szövegszerkesztés" és "Táblázatkezelés" moduljának anyagát fedi le.

A tananyagot, amely a http://huedu.hu/dokumentumok/oktatasi-anyagok/biztonsagosan-es-magabiztosan/ oldalról tölthető le, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, mint az ECDL magyarországi nemzeti irodája akkreditálta.  A tananyagot bármilyen formában felhasználó oktatóknak lehetőségük van megosztani egymással tapasztalataikat, és szakértőkkel konzultálni a http://huedu.hu/ weboldalon történő regisztráció után

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

1

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.