Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

A vállalatokhoz is betörhet a Google Chrome

Bodnár Ádám, 2010. december 17. 08:52
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Chrome böngésző már 120 millió felhasználónál tart, túlnyomó többségük azonban lakossági felhasználó, a vállalatoknál nem terjedt el a szoftver - egyelőre. Ezen változtatna most a Google.

hirdetés

Annak érdekében, hogy vállalati környezetben is elterjedhessen a Chrome, a Google elérhetővé tett belőle egy MSI formátumú telepítőcsomagot, amivel a rendszergazdák a különféle desktopfelügyeleti rendszereken keresztül teríteni tudják a szoftvert (akár bizonyos előre telepített kiterjesztésekkel együtt) a szervezeten belül. Ennél talán sokkal fontosabb, hogy a Chome végre Active Directory csoportházirendek segítségével is kezelhetővé vált.

A Google weboldalán felsorolja, a Chrome mely funkcióit lehet csoportházirendből szabályozni és sablonokat is letölthetővé tett. Megadható például, milyen kiegészítések engedélyezettek és melyek tiltottak, melyik legyen az alapértelmezett keresőszolgáltató, milyen URL nyíljon meg a böngésző indításakor, működjön-e a JavaScript, lehessen-e nyomtatni, és ami különösen fontos vállalati környezetben: engedélyezett-e a böngésző számára az automatikus frissítés vagy sem. Amint az ismert, a Chrome a felhasználó értesítése nélkül frissül, ráadásul gyakran, ami problémás lehet vállalati környezetben.

Csoportházirendből beállítható továbbá a Chrome Frame is: ez a tavaly szeptemberben bemutatott képesség elérhetővé teszi Internet Explorer alatt is a Chrome technológiáját, illetve a nagyon gyors JavaScript-motorját is. Így annak ellenére, hogy még az IE8 még nem támogatja, a vállalati IE-felhasználók is hozzáférhetnek a legújabb HTML5 fejlesztésekhez, illetve jóval gyorsabban futtathatnak webes alkalmazásaikat mint ahogyan arra a Microsoft böngészője önmagában képes lenne.

A Google fő üzenete a vállalatoknak, hogy a Chrome gyors, biztonságos és HTML5-barát, utóbbi nem mondható el az Internet Explorer jelenlegi verziójáról. A Google elképzelései szerint a Chrome-ot vállalati böngészőként telepítő cégek jó része később könnyen rábeszélhető lesz a Chrome OS használatára.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!