Szerző: Bodnár Ádám

2010. december 13. 16:25

A Dell megvásárolta a Compellent Technologyt

A Dell és a Compellent múlt héten még csak az egyesülésről szóló tárgyalásokat erősítette meg, most azonban bejelentették a megállapodás megkötését. A világ egyik legnagyobb szervergyártójához kerül az okos tárolóiról ismert cég.

A Dell megállapodott a Compellent Technology felvásárlásáról, a felek 960 millió dolláros vételárat alkudtak ki, amelyet a Dell készpénzben fizet ki.  A részvényenkénti 27,75 dolláros ár 56 százalékkal magasabb a Compellent papírjainak október 25-i értékénél, amikor a Reuters először beszámolt róla, hogy a vállalat vevőt keres. Az ügylet 2011 elején zárulhat le, amennyiben a Compellent részvényesei áldásukat adják rá.

A 2002-ben alapított, kevesebb mint 400 alkalmazottat foglalkoztató Compellent olyan vállalati tárolókat gyárt, amelyek kommersz, sztenderd hardverre épülnek és saját fejlesztésű szoftver segítségével nyújtanak fejlett szolgáltatásokat, köztük automatikus rétegezést, tükrözést és snapshotot, tárolóvirtualizációt, valamint és thin provisioninget. A cég Storage Center termékei a Fibre Channel és az iSCSI interfészeket egyaránt támogatják, valamint együttműködnek FC, SAS és SATA diszkekkel, SSD-kkel is.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A standard hardvereken alapuló tárolók előretörése a vállalati informatikai piac meghatározó trendjévé vált az elmúlt évek alatt. A közelmúltban számos felvásárlás történt ezen a területen, a HP megvette a 3PAR-t, az IBM a Netezzát, az EMC az Isilont, a Dell pedig most a Compellentet. A Dell közleménye szerint jelentős erőforrásokat fektet a Compellent fejlesztésekkel, támogatással foglalkozó tevékenységének, illetve az értékesítési csatornák megerősítésébe.

Az összeolvadás után a Compellent nem költözik a Dell texasi főhadiszállására, hanem továbbra is a minnesotai Eden Prairie városban működik tovább. A vállalat közölte, a Compellent termékek bekerülnek a portfóliójába a PowerVault, EqualLogic és Dell/EMC rendszerek közé. Amint az ismert, a Dell évek óta viszonteladója az EMC-nek és a Clariion megoldásokat Dell/EMC márkanév alatt értékesíti. Piaci elemzők szerint azonban a Compellent és a Clariion közvetlen versenytársak, ezért meglehet, hogy a Clariionok hamarosan kikerülnek a Dell kínálatából.

A Dell terve, hogy a jelenlegi 17 milliárd dollárról 2014-re 30 milliárd dollárosra hizlalja vállalati részlegét, amely szerverekkel, tárolókkal és hálózati eszközökkel foglalkozó üzletágát.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról