Szerző: Bodnár Ádám

2010. december 10. 09:43

Google: mentsétek az Exchange-fiókokat Gmailbe!

Tegnap indította el Google Message Continuity szolgáltatását a Postini, amely a Google vállalati levelezéssel foglalkozó divíziója. A segítségével az Exchange-felhasználók egy folyamatos, élő backupot kapnak, amelyhez akkor fordulhatnak, ha az Exchange Server karbantartás vagy hiba miatt leáll.

A Message Continuity folyamatosan tükrözi az Exchange Serverről a leveleket, naptárakat és a névjegyzéket, a szerver leállása estén a felhasználóknak nincs más dolga, mint bejelentkezni a Gmailbe és folytathatják a munkát, ott várják őket az e-mailjeik, naptárbejegyzések és az ismerősök listája. A szinkronizáció visszafelé is működik, vagyis a Gmailben elvégzett tevékenység megjelenik az Exchange Serveren is. A Gmail mobil eszközökről is elérhető, a levelek spam- és vírusszűréséről is gondoskodik a Google.

A Google Message Continuity jó szolgálatot tehet az e-mail szolgáltatás folyamatosságának biztosítására, a Microsoft kommunikációs szerverének egyfajta költséghatékony HA-megoldásaként, egy második Exchange Server csatasorba állítása helyett. A webes cég célja emellett az, hogy a Message Continuityt afféle csaliként használja, hiszen aki egyszer elkezdi használni, később könnyebben rávehető arra, hogy a Microsoft Exchange helyett a Google Appset válassza, ráadásul migrációra sem lesz szüksége, hiszen a szinkronizáció révén a levelek, naptárak és névjegyzékek már ott lesznek a Google-nél, az átállás kis túlzással csak az Exchange Server leállításával jár.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A webes cég a Radicati Group felmérésére hivatkozva azt állítja, egy helyben telepített e-mail megoldás, például egy Exchange Server esetében a vállalatok havi átlagban 30-60 perc nem tervezett és 36-90 perc tervezett leállással kell szembesüljenek. A különféle e-mail szerverek esetében eltérő a kiesések hossza, a legrövidebb ideig a GroupWise szerverek állnak a Radicati szerint, a leghosszabb leállásokról pedig az Exchange-ügyfelek számoltak be, havonta mintegy 2 és fél óráról. Ezzel szemben a Gmail havonta 10-15 percig elérhetetlen mindössze, vagyis az átlagnál jóval magasabb rendelkezésre állási szintet produkál, állítja a Google.

A Message Continuity használatához az Exchange-adminisztrátoroknak a domain MX-rekordját kell módosítaniuk, hogy a Postinire mutasson. A Google szolgáltatása ezt követően a leveleket az Exchange Serverre és a Gmailbe is elküldi, a szinkronizációs szerver pedig folyamatos kétirányú replikációt végez a kettő között. A Google Message Continuity szolgáltatás ára 25 dollár egy évre és egy felhasználóra vetítve, de a Postini-ügyfelek ennél jóval kedvezőbb áron, 13 dollárért vásárolhatják meg - ebben az árban 25  gigabájtos postafiók foglaltatik benne, ami a többszöröse az átlagos Exchange-fiókok méretének.

A szolgáltatás Exchange Server 2003 és Exchange Server 2007 rendszereket támogat, az Exchange Server 2010-zel való együttműködésen még dolgozik a Google.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.