Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Itthon is kapható a BlackBerry Curve 3G

Koi Tamás, 2010. december 03. 09:18
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Mától magyar szolgáltatónál is beszerezhető a Research in Motion BlackBerry okostelefon-családjának legújabb középkategóriás tagja, a Curve 3G.

A 9300-as típusszámmal illetett BlackBerryt elsőként a T-Mobile hozza forgalomba Magyarországon, a cégnél kapható BlackBerryk száma ezzel ötre emelkedett. A vállalat a lélektani ötvenezer forintos határ alá árazta be a készüléket (két éves hűség vállalása esetén), mely a megszokott konstrukciókban elvihető 12 havi kamatmentes részletfizetéssel is.

A BlackBerry Curve 3G könnyen a népes Curve-modellcsalád eddigi legsikeresebb tagjává válhat nem csak itthon, hanem külföldön is. A mobil ugyanis az első olyan elérhető árú QWERTY-s BlackBerry, mely 3G-s hálózatokkal is kommunikál - az eddigi megoldások csak EDGE-kompatibilisek voltak, a lassú hálózati elérést némileg kompenzálja azonban a BlackBerryk  tömörítési algoritmusa, mellyel egy weboldal, vagy letöltött kép után keletkező adatforgalmat jelentősen képesek csökkenteni.

Az új Curve esetében vezeték nélküli adattovábbítás terén más előrelépés is történt: a mobil a középkategóriás BlackBerrykből álló mezőny első, a RIM teljes kínálatát tekintve pedig a második olyan telefon, melybe a korábbinál gyorsabb, 802.11n szabvánnyal is kompatibilis WLAN-modult építettek. Az új mobilból nem hiányzik emellett a Bluetooth-rádió, valamint a GPS műholdas helymeghatározó rendszer sem.

A kanadai gyártó újdonsága más területeken a régebbi modellek tudását hozza, vagyis ez esetben is az itthon is kapható 8520-as modellhez hasonlóan 2,46 hüvelykes, 65 ezer színű, 320x240 pixeles felbontású kijelzőt alkalmazta a gyártó, nem változott a kamera felbontása (2 megapixeles képérzékelő került a mobilba), valamint a memóriakonfiguráció sem (a Curve 3G 256 megabájt memóriával rendelkezik, ezt microSD-kártyákkal lehet bővíteni).

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.