Szerző: Koi Tamás

2010. december 3. 09:18

Itthon is kapható a BlackBerry Curve 3G

Mától magyar szolgáltatónál is beszerezhető a Research in Motion BlackBerry okostelefon-családjának legújabb középkategóriás tagja, a Curve 3G.

A 9300-as típusszámmal illetett BlackBerryt elsőként a T-Mobile hozza forgalomba Magyarországon, a cégnél kapható BlackBerryk száma ezzel ötre emelkedett. A vállalat a lélektani ötvenezer forintos határ alá árazta be a készüléket (két éves hűség vállalása esetén), mely a megszokott konstrukciókban elvihető 12 havi kamatmentes részletfizetéssel is.

A BlackBerry Curve 3G könnyen a népes Curve-modellcsalád eddigi legsikeresebb tagjává válhat nem csak itthon, hanem külföldön is. A mobil ugyanis az első olyan elérhető árú QWERTY-s BlackBerry, mely 3G-s hálózatokkal is kommunikál - az eddigi megoldások csak EDGE-kompatibilisek voltak, a lassú hálózati elérést némileg kompenzálja azonban a BlackBerryk  tömörítési algoritmusa, mellyel egy weboldal, vagy letöltött kép után keletkező adatforgalmat jelentősen képesek csökkenteni.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az új Curve esetében vezeték nélküli adattovábbítás terén más előrelépés is történt: a mobil a középkategóriás BlackBerrykből álló mezőny első, a RIM teljes kínálatát tekintve pedig a második olyan telefon, melybe a korábbinál gyorsabb, 802.11n szabvánnyal is kompatibilis WLAN-modult építettek. Az új mobilból nem hiányzik emellett a Bluetooth-rádió, valamint a GPS műholdas helymeghatározó rendszer sem.

A kanadai gyártó újdonsága más területeken a régebbi modellek tudását hozza, vagyis ez esetben is az itthon is kapható 8520-as modellhez hasonlóan 2,46 hüvelykes, 65 ezer színű, 320x240 pixeles felbontású kijelzőt alkalmazta a gyártó, nem változott a kamera felbontása (2 megapixeles képérzékelő került a mobilba), valamint a memóriakonfiguráció sem (a Curve 3G 256 megabájt memóriával rendelkezik, ezt microSD-kártyákkal lehet bővíteni).

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.