Szerző: Koi Tamás

2010. december 3. 09:18

Itthon is kapható a BlackBerry Curve 3G

Mától magyar szolgáltatónál is beszerezhető a Research in Motion BlackBerry okostelefon-családjának legújabb középkategóriás tagja, a Curve 3G.

A 9300-as típusszámmal illetett BlackBerryt elsőként a T-Mobile hozza forgalomba Magyarországon, a cégnél kapható BlackBerryk száma ezzel ötre emelkedett. A vállalat a lélektani ötvenezer forintos határ alá árazta be a készüléket (két éves hűség vállalása esetén), mely a megszokott konstrukciókban elvihető 12 havi kamatmentes részletfizetéssel is.

A BlackBerry Curve 3G könnyen a népes Curve-modellcsalád eddigi legsikeresebb tagjává válhat nem csak itthon, hanem külföldön is. A mobil ugyanis az első olyan elérhető árú QWERTY-s BlackBerry, mely 3G-s hálózatokkal is kommunikál - az eddigi megoldások csak EDGE-kompatibilisek voltak, a lassú hálózati elérést némileg kompenzálja azonban a BlackBerryk  tömörítési algoritmusa, mellyel egy weboldal, vagy letöltött kép után keletkező adatforgalmat jelentősen képesek csökkenteni.

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Az új Curve esetében vezeték nélküli adattovábbítás terén más előrelépés is történt: a mobil a középkategóriás BlackBerrykből álló mezőny első, a RIM teljes kínálatát tekintve pedig a második olyan telefon, melybe a korábbinál gyorsabb, 802.11n szabvánnyal is kompatibilis WLAN-modult építettek. Az új mobilból nem hiányzik emellett a Bluetooth-rádió, valamint a GPS műholdas helymeghatározó rendszer sem.

A kanadai gyártó újdonsága más területeken a régebbi modellek tudását hozza, vagyis ez esetben is az itthon is kapható 8520-as modellhez hasonlóan 2,46 hüvelykes, 65 ezer színű, 320x240 pixeles felbontású kijelzőt alkalmazta a gyártó, nem változott a kamera felbontása (2 megapixeles képérzékelő került a mobilba), valamint a memóriakonfiguráció sem (a Curve 3G 256 megabájt memóriával rendelkezik, ezt microSD-kártyákkal lehet bővíteni).

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.