Szerző: Bodnár Ádám

2010. november 30. 14:14

Újraindul a FlyNet a Lufthansa járatain

Január 31-ig ingyen használható a Lufthansa hosszú távú járatainak fedélzetén a FlyNet internetszolgáltatás. 2011 végére az összes interkontinentális útvonalat repülő gépet felszerelik a szükséges berendezésekkel.

A Lufthansa újra elindítja repülőgép-fedélzeti FlyNet szolgáltatását, amely lehetővé teszi az utasok számára hogy utazás közben, a levegőből is elérjék a világhálót. A vállalat folyamatosan szereli fel a gépeit a szükséges berendezésekkel, 2011 végére az összes, hosszú távú járaton elérhető lesz a szolgáltatás. Elsőként az észak-amerikai útvonalakat teljesítő repülőgépeket teszi FlyNet-kompatibilissé a légitársaság.

A FlyNet távközlési hátterét a Panasonic Avionics és a Deutsche Telekom biztosítja a légitársaság számára. Ahogy arról már korábban írtunk, Az eXConnect az Intelsat GlobalConnex műholdjai segítségével kommunikál a "földi" internettel, egy gépre 50 Mbps letöltési és 1 Mbps feltöltési sávszélesség jut, ezen osztoznak az utasok és akár a személyzet. A FlyNet nem csak a gépek fedélzetén, hanem a Lufthansa reptéri váróiban (lounge) is működik, a használatához egy WLAN-adapterrel felszerelt számítógép vagy okostelefon szükséges.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A FlyNet szolgáltatás ára óránként 10 euró, de egy 24 órás csatlakozást 20 euróért meg lehet vásárolni, fizetni bankkártyával vagy törzsutas-pontokkal is lehet, utóbbi esetben 3500, illetve 7000 pont a FlyNet ára. A szolgáltatás 2011. január 31-ig tesztüzemben ingyenesen elérhető, a számlázás csak ezt követően indul.

A tervek szerint a Lufthansa olyan apró mobiltefonos bázisállomásokat is telepít majd a gépeire, így az utasok a mobiltelefonjaikat is használhatják. A beszélgetés tilos lesz, mivel zavarna másokat, de SMS-ezni szabad, illetve az adatkommunikációra épülő alkalmazásokat, szolgáltatásokat is lehet használni.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

1

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.