Szerző: Bodnár Ádám

2010. november 30. 11:09

Végre van high-end androidos telefonja az LG-nek

A folyamatosan teret vesztő LG-nek óriási szüksége lenne egy csúcskategóriás okostelefonra. A most bemutatott LU3000 lehet a cég válasza a Samsung Galaxy S-re és a HTC Desire-re.

A Korean Electronics Show 2010 rendezvényen az LG bemutatta LU3000 nevű okostelefonját, amely a vállalat eddigi legerősebb készüléke az androidos mezőnyben. A telefon 3,8 hüvelykes IPS érintőképernyője alatt nem a sok készülékből már ismert Qualcomm Snapdragon, hanem 1 GHz-es Texas Instruments OMAP processzor dolgozik - a chipre egy Cortex-A8 alkalmazásprocesszort, egy PowerVR SGX530 GPU-t, valamint DSP-t és képfeldolgozó áramkört is integrált a gyártó. A vállalat által nyilvánosságra hozott videók szerint az LU3000 egyes feladatokat jóval gyorsabban hajt végre mint a Samsung Galaxy S és az iPhone 4.

A nyilvánosságra hozott specifikációk szerint nem csak az erős processzor, hanem az 1080p videofelvételi képesség is megkülönbözteti az LU3000-et a versenytársaktól. Az 5 megapixeles kamera mellett LED-vaku is található, az elkészült videókat pedig monitoron vagy tévén is meg lehet tekinteni, a telefont ugyanis HDMI-csatlakozóval is ellátták. Az LU3000-en a Google Android jelenleg elérhető legújabb, 2.2-es verziója fut, amelyre a fotók tanúsága szerint az LG egy saját kezelőfelületet is húzott.

/

Az LG-nek hatalmas szüksége van egy csúcskategóriás húzótermékre, mint amilyen a Galaxy S a Samsungnál. A kisebbik koreai mobilgyártó továbbra is jól teljesít olcsó készülékeivel a fejlődő piacokon, de az okostelefonok szegmensében alig van jelen. Ennek köszönhető, hogy a harmadik negyedév során 10 százalékkal kevesebb készüléket tudott csak eladni a tavalyi harmadik negyedévhez képest, miközben a piac egésze 14 százalékos növekedést mutatott.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az LGE mobiltelefonos üzletága immár ötödik negyedéve kitartóan lejtmenetet mutat. az elmúlt három hónapban 270 millió dollárnak megfelelő veszteséget produkált, amivel felemésztette a többi divíziónál kitermelt nyereségeket. Ez volt sorban a második negyedév, hogy rekordszintű veszteségről adott számot az LGE.

Az LG LU3000 a hírek szerint kezdetben csak Dél-Koreában lesz kapható, a megjelenés időpontja és a készülék ára egyelőre ismeretlen. Csak reménykedni lehet benne, hogy a vállalat (saját érdekében) világszerte piacra dobja majd, vagy ha ezt nem is, egy hasonló képességű, felső kategóriás androidos mobilt bemutat, egy jó húzótermék nem csak az ismertségét tudná növelni, hanem a középkategóriás készülékek eladásait is felpörgethetné.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról