Szerző: Koi Tamás

2010. november 29. 08:33

Biztosítás után jön a netes telekom-alkusz

Egy helyen gyűjti össze a magyar távközlési szolgáltatók ajánlatait egy új hazai árösszehasonlító weboldal. A telko.hu egyelőre csak a tájékoztatást szolgáltja, de idővel a biztosítási alkuszoknál évek óta nagy sikerrel működő üzleti modell megjelenését tűzték ki célul a befektetők.

A telko.hu oldalain a nagyobb, valamint több kisebb hazai távközlési cégek mobilhang, mobiladat, vezetékes internet és vezetékes vagy vezeték nélküli tévés ajánlatai szerepelnek, emellett a szolgáltatóknál manapság divatos kombinált (double play, triple play) csomagokat is össze lehet hasonlítani nem csak árak, hanem a benne foglalt szolgáltatások tekintetében. A szolgáltatás egyelőre csak a fenti funkcióra használható, de később több, a felhasználók számára hasznos funkcióval bővülhet - árulta el lapunknak Várkonyi Ádám, a telko.hu Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, az Externet egykori marketingigazgatója.

A weboldalon szereplő ajánlatok különböző szempontok szerint szűrhetők és rendezhetők, ám egyelőre nincs direkt összeköttetés a telko.hu és a telekommunikációs szolgáltató weboldala közt, vagyis az érdeklődőket nem irányítja át az oldal az adott szolgáltatás termékoldalára. Idővel ez mindenképpen változni fog - mondta el a HWSW-nek Várkonyi -, a cég hosszú távú tervei közt szerepel a biztosítási alkuszoknál már évek óta sikeresen működő üzleti modell bevezetése. Vagyis az új előfizető a telko.hu közvetítésével köthetne szerződést új szolgáltatójánál, vagy szerződhetne át egyik szolgáltatótól a másikhoz.

Várkonyi szerint a telekommunikációs szolgáltatók nyitottak erre a modellre, érthető okokból elsősorban a kisebb piaci szereplők fogadják érdeklődéssel a rendszer indulását. Az első négy napban közel 10 ezren böngészték a piaci ajánlatokat, a látogatók átlagosan 9 percet töltöttek az oldalon, ami ígéretes kezdésnek tekinthető – emelte ki Várkonyi.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Magyarországon a Nemzeti Hírközlési Hatóság kezdeményezéseként évekkel ezelőtt létrejött már egy árakat összehasonlító oldal, ez a Tantusz, melyet a szolgáltatók töltenek fel adatokkal, szemben a telko.hu-val, ahol az oldal szerkesztői  manuálisan végzik az adatgyűjtést és összesítést, valamint az adatbázis karbantartását. Várkonyi hangsúlyozta, a telko.hu előnye a Tantusszal szemben, hogy egyszerűbb és áttekinthetőbb, emellett naprakészebb és pontosabb adatbázissal rendelkezik mint a hatóság által üzemeltetett rendszer.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról