Szerző: mrsla

2000. március 16. 09:59

Mindhalálig ?

A Microsoft hadjárata.

A Microsoft hadjárata.
Mivel a Linuxnak nincsenek részvényei, nincsenek igazgatói (természetesen a kereskedelmi termékeket kiadó cégeknek , pl: a RedHatnek, van ) viszont egy remek operációs rendszer ( mely 1999-ben a leggyorsabban növekedő operációs rendszer volt és már a 'home' kategóriában is a második helyen van ) elég nehéz fogást találni rajta. Októberben a hadjárat folytatását egy újabb 'Microsoftos' dokumentum jelezte. A címe 'Linux mítosz'. A dokumentum részletes elemzését elolvashatjátok egy független site-on [linuxnews] :)).

Néhány állítás és válasz:

  • MS:
    "Nincs megfelelő hardver a linuxhoz."
  • LinuxNews:
    "Sun, Dell, Gateway, Toshiba, IBM, Silicon Graphics, Hewlett-Packard és Hitachi, (+ Apple) már Linuxal előre installált gépeket szállít a vevők részére."
  • MS:
    "A Linuxosok azt hirdetik, hogy op.rendszerük stabil és megbízható. Ennek ellenére az operációs rendszer nincs kipróbálva és tesztelve kritikus helyeken".
  • LinuxNews:
    "Az olyan vállalatok mint a Boeing, Barnes and Noble, Dell Computer és a Nasdaq, függetlenítették kritikus alkalmazásaikat az NT 4.0-tól."
    megj.: Számos a Fortune listán szereplő nagyvállalat tért át Linuxra.
  • A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

    a címlapról