Szerző: Bodnár Ádám

2010. november 16. 12:37

A médiavállalatok felé nyit az EMC

Nem csillapodik az EMC étvágya és az IT-piaci konszolidáció üteme sem. A tárolóeszközök legnagyobb gyártója tegnap közölte, egy 2,25 milliárd dolláros tranzakció keretében megvásárolja az Isilon Systems vállalatot, amely fürtözött adattárolási rendszereket fejleszt.

HIRDETÉS

Az EMC 2,25 milliárd dollárért bekebelezi az Isilon Systems vállalatot, amely kimondottan digitális média tárolásra szolgáló tárolómegoldásokat fejleszt. Joe Tucci, az EMC elnök-vezérigazgatója a bejelentés kapcsán elmondta, az Isilon megszerzésével az EMC felgyorsítja növekedését a piac eme szegmensében, amely egyébként is rendkívüli mértékben nő.

A 2001-ben alapított Isilon azok közé az "új generációs" tárológyártók közé tartozik, amelyek bonyolult és egyedi megoldások helyett tömeghardverekre építenek, amelyeket saját fejlesztésű szoftverrel egészítenek ki. Az Isilon olyan fürtözött tárolókat fejleszt, amelyek strukturálatlan adatok (leginkább digitális média, filmek, képek, zenék) tárolására ajánl, egyetlen rendszer 3,4 petabájt méretű is lehet - az óriási fájlok a fürt csomópontjain is átnyúlhatnak akár.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az Isilon alapítója Sujal Patel, aki korábban a RealNetworks mérnökeként dolgozott, ennélfogva mélyreható információkkal rendelkezett a digitális média tárolásának rejtelmeiről. A vállalat ma 500 alkalmazottat foglalkoztat, ügyfeleinek száma 1500 körül alakul, köztük számos tévétársaság és filmstúdió (pl. ABC, Discovery, NBC, Paramount, Sony Pictures, Travel Channel, Turner, TV5Monde), fotó-, zene- és videoszájt (Kodak EasyShare, iMeem, DailyMotion, CinemaNow), sok egészségügyi intézmény, térinformatikai vállalat, valamint két óriási közösségi oldal, a MySpace és a Facebook.

Az Isilon ügyfeleinek többsége észak-amerikai és a vállalat bevételének csak negyede származik a kontinensen kívülről Az EMC várakozásai szerint már azzal hatalmas lökést adhat az Isilonnak, hogy globális értékesítési csapatát mögé állítja. A vállalat tavaly 123 millió dolláros bevétel mellett 19 milliós veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. Elemzői becslések szerint 2010-ben a forgalom elérheti a 200 millió dollárt. Annak ellenére, hogy az EMC jelentős stratégiai prémiumot fizetett az Isilonért, 2011-ben már nyereséget vár tőle. A távlati terv az, hogy az Isilon termékeket integrálják az Atmos földrajzi elosztott cloud-storage rendszerekkel, az EMC előrejelzése szerint 2012-re az egyesített termékcsalád 1 milliárd dollár bevételt hoz majd.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 12:48

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.