Szerző: Bizó Dániel

2010. október 28. 10:30

Élesedett a join.me, a LogMeIn következő nagy dobása

Elrajtolt a LogMeIn megalkotóinak legújabb fejlesztése, a join.me, amely a kollaboráció és webcastok világát igyekszik forradalmasítani. A koncepció alappillérei továbbra is ugyanazok: egyszerűség, gyorsaság, ingyenes verzió.

Az azonos webcímen elérhető join.me zsenialitása egyszerűségében rejlik, működésén nincs mit magyarázni: egyet kattintok, küldök egy linket, egyet kattintasz te, és látod a desktopomat. Valóban ennyiből áll az, hogy a desktopunkról webcastot tudjunk tetszőleges számú, akár néhány tucat résztvevőnek sugározni, függetlenül gépünk teljesítményétől és a hozzáférésünk sebességétől - a szolgáltatás mögött a LogMeIn adatközpontjai állnak, ezeken keresztül kapcsolódnak össze a résztvevők. A miniatűr szoftver, amelyet telepítünk, indításakor generál egy URL-t, amelyet szétküldve a meghívottaknak már kezdődhet is a konferencia, kollaboráció, ahogy tetszik.

A nagyjából 30 fős magyar fejlesztői csapat által létrehozott join.me első kiadása már képes a webcasten belüli chatelésre, valamint akár a vezérlés átadására is valamelyik résztvevő számára. Van lehetőség konferenciahívásra is, amelyhez szintén kínál szolgáltatási hátteret, ad egy Egyesült Államokban található telefonszámot, és hozzáférési kódot is, amely azonosítja a résztvevőket. A jövőbeni fejlesztési tervekben megtalálható a VoIP-kliens integrálása is, addig kétségtelenül ezt át lehet hidalni Skype, Gmail voice chat vagy MSN szolgáltatásokkal. Az előadó elindítja és felfüggesztheti a destopról sugárzott webcastot, vagyis pontosan kontrollálhatja, mikor láthatják desktopját a résztvevők, és mikor nem.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A bétateszt után elindult join.me ingyenes, amivel a LogMeIn ragaszkodik a távmenedzsment szoftvereinél egyszer már jól bevált marketing- és üzleti modellhez: az ingyenesség nagyon széles körben teríti a szoftvert a piacon, így rendkívül sok potenciális ügyféllel ismerteti meg azt, akik közül egy bizonyos hányad áttér a fizetősre annak extra képességei miatt. A join.me kapcsán, annak kollaborációs szerepe miatt, sokkal nagyobb multiplikációs hatást vár a cég, így még nagyobb bázishoz juthat el.

A fizetős változat, amely egyszerűen csak join.me pro néven fut, havi 29 vagy évi 299 dollárért céges környezetben is elegánsan alkalmazható eszközzé teszi a szolgáltatást a nevesített URL adásával, hozzáférési kóddal, ütemezéssel, a résztvevők nevesítésével. A jövőbeni fejlesztések közt szerepel VoIP kliens mellett az alkalmazásszintű sugárzás, mikor nem az egész desktopot mutatjuk meg, a webcast résztvevők közti váltásának lehetősége a jobb kollaboráció érdekében, a felvételi lehetőség, valamint a Windows és MacOS PC-ken kívül más eszközökön történő megjelenítés, ami elsősorban az okostelefonokat, másodsorban pedig az okostelevíziókat jelenti. A LogMeIn nem kevesebbet vár a join.me-től, minthogy megváltoztatja az online kollaborációs szokásokat, beleértve az email és chatelés szerepét is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról