Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
React Native, Kotlin, Flutter, Flux, WebAssembly, Java, Android... + app security. Nettó 20 óra fejlesztői tartalom, HWSW mobile!, november 29-30!

Minden okostelefonra megérkezik az Adobe Flash

Dojcsák Dániel, 2010. október 26. 11:25
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Adobe bejelentette az AIR 2.5 megjelenését, valamint közölte, hamarosan szinte minden okostelefon tulajdonos élvezheti majd mobilon is a Flash tartalmakat. Kivéve persze az iPhone-t használók.

Pár hónap múlva csak az iPhone-felhasználók lesznek kénytelenek nélkülözni okostelefonjukon a Flash tartalmakat, minden más elterjedt platformra megérkezik az Adobe multimédiás keretrendszere.  Eddig a Google Android volt az egyetlen mobilos platform, amelyen elérhető volt az Adobe Flash 10.1, hamarosan viszont a BlackBerry, a Windows Phone 7, a webOS 2.0, a LiMo, a MeeGo és a Symbian is csatlakozik ehhez a klubhoz. Ha minden igaz, akkor a Flash-támogatás a webböngészőkön kívül kiterjed az alkalmazások világára is, azaz Adobe AIR-t szintén telepíthetnek a felsorolt platformok használói.

Az Apple és az Adobe viszonya ahelyett hogy enyhülne, egyre inkább elmérgesedni látszik. Steve Jobs vallási kérdést csinál a Flash-ből, s azon túl, hogy a mobil platformjára nem engedi be az Adobe platformját, folyamatosan hangsúlyozza, hogy a Mac gépek lefagyásainak leggyakoribb oka az Adobe Flash hibás működése. Erre vonatkozóan ugyan számok, arányok, pontos statisztikák nem állnak rendelkezésre, el kell hinni a cégvezető állítását.

A közeljövőben így nem lehet arra számítani, hogy az iOS-használók hozzáférhetnének a Flash-hez, sőt az Apple az új Macbook Air modelljét úgy dobta piacra, hogy kivette belőle az előretelepített Flash plug-int, azaz minden felhasználónak manuálisan kell azt telepítenie. Ez egy újabb fricska, amivel a Flash használatát megakadályozni nem lehet mivel gyakorlatilag az első weboldal betöltésekor jelzi majd a böngésző, hogy szükség van a Flash plug-inre. Igaz ez a Windows környezetben mindig is így volt, nem túl komoly fáradság pótolni.

A legnagyobbat az egész helyzettel a Research in Motion nyerheti, ugyanis a hamarosan megjelenő BlackBerry tablet, a PlayBook már gyárilag Flash- és AIR-támogatással érkezik. Az Egyesült Államokban a BlackBerry továbbra is a legkeresettebb mobil márka, a Flash révén pedig jelentős megkülönböztető tényezőt tud felmutatni a piacot meghatározó iPaddal szemben.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
React Native, Kotlin, Flutter, Flux, WebAssembly, Java, Android... + app security. November 29-30!