Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

A Microsoft is beszáll az OpenStackbe

Bodnár Ádám, 2010. október 25. 14:38
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Microsoft pénteken közölte, ellátja a szükséges információkkal a Cloud.comot, hogy a Windows Server 2008 R2 Hyper-V virtualizációs köztesréteget is be lehessen vonni a nyílt forrású komponenseken alapuló OpenStack cloudokba.

hirdetés

A Microsoft technikai részleteket ad át és segítséget nyújt a Cloud.comnak, amely segítségével elkészülhet a Windows Server 2008 R2 Hyper-V réteget támogató OpenStack-kód - hogy ez mikor történik meg, arról nem szól a bejelentés, de a www.openstack.org kódkönyvtárában (repository) elérhető lesz. A redmondi vállalat szerint a vegyes környezetet, azaz Windows mellett más operációs rendszereket is használó ügyfelek ezáltal könnyebben építhetnek cloudokat a meglevő infrastruktúrájuk és ismereteik felhasználásával, újrahasznosításával. "Ahogy nő az iparbanban az igény a cloud megoldások iránt, egyre több ügyfél szeretné a meglevő technológiáit is bevonni, például a Windows Server 2008 R2 Hyper-V-t" - mondta a bejelentés kapcsán Sheng Liang, a Cloud.com elnök-vezérigazgatója.

A nyílt forrású OpenStack platform a Rackspace és a NASA vezetésével létrejött, a felhőszerű IT-infrastruktúrák terjedését támogatandó projekt. A cél a felhők közötti interoperabilitás megteremtése, és a szolgáltatóhoz lántcoltság minimalizálása, ennek érdekében a cloudszolgáltatásokat maga is kínáló Rackspace, valamint a saját HPC clouddal rendelkező NASA egyaránt jelentős mennyiségű kódot bocsátott a projekt rendelkezésére.

Mivel nyílt forrású, ezért az általa alkalmazott protokollok és interfészek is szabadon hozzáférhetőek, ezért az OpenStack cloudok nem fenyegetnek a bezártsággal, egymás közt technikailag biztosan átjárhatóak, így a virtuális gépeket nem lehet probléma migrálni. Az OpenStack jelenleg virtualizációs köztesrétegek egész sorát támogatja, beleértve a Xent, KVM-et  és a QEMU-t is. A projektet több mint 30 informatikai vállalat támogatja, köztük az Intel, az AMD, a Dell, Zenoss és a Citrix. Az OpenStack kezdeményezés jelenleg két projekttel rendelkezik, az egyik a számítási felhőkkel, vagyis a virtuális gépek és rendszerképek létrehozásával, az erőforrások allokálásával és ezek menedzsmentjével foglalkozik, míg a másik objektum-alapú tárolással.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.