Szerző: Koi Tamás

2010. október 22. 15:56

Megújul a windowsos játékok piactere a Microsoftnál

Megújult piactérrel turbózza fel Games for Windows platformot november közepén a Microsoft.

A Microsoft november 10-én tervezi elindítani a Games for Windows Marketplace online piactér új verzióját, mely az eddiginél nagyobb mennyiségben kínál majd letölthető PC-s játékprogramokat. A Microsoft megújuló webes boltját könnyebb is lesz kezelni mint eddig, a magyar játékrajongók számára azonban kétségtelenül a legfontosabb hír, hogy a tartalmak a LIVE szolgáltatás novemberi bevezetésével Magyarországról is megvásárolhatók lesznek. Az új szolgáltatás a Microsoft első ütőképes válasza lehet az évek óta sikeresen működő Steam online disztribúciós csatornára.

Az új Games for Windows Marketplace a teljes tranzakciós folyamatot a webböngészőn keresztül bonyolítja majd, vagyis a játék megvásárlásához és a választék böngészéséhez a jelenlegi rendszerrel ellentétben nem kell majd külön kliensprogramot használni. A játékok letöltéséhez a Microsoft ugyanakkor továbbra is elengedhetetlennek tartja a külső alkalmazást, mivel a nagy (esetenként több gigabájtos) állományok kezelését a böngészők jelenleg nem tudják megoldani, emellett a program tartja majd nyilván a vásárlásokat is.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Games for Windows Marketplace-re Windows Live ID segítségével lehet majd bejelentkezni, a vásárlás során pedig Microsoft Pointtal is lehet fizetni. A kezdeti választékban több mint száz cím szerepel, és a cég ígérete szerint rendszeresek lesznek az akciók (az Xbox 360-as játékoknál augusztustól bevezetett "hét ajánlata" akció itt is megjelenik majd), illetve a szezonális promóciók.

A Microsoft október elején jelentette be, hogy november 10-től Magyarországon is elérhetővé teszi az Xbox LIVE és Games for Windows LIVE tartalomdisztribúciós rendszereket. A fejlesztésnek köszönhetően a PC-s Games for Windows Marketplace is elérhető lesz ettől az időponttól, ráadásul a játékok a Microsoft ígérete szerint gyakorlatilag a világpremierrel egyidőben itthon is megvásárolhatók lesznek.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról