Szerző: Bodnár Ádám

2010. október 12. 09:59

Tőzsdére megy a legnagyobb orosz netvállalkozás

Még az idén bevezetik a tőzsdére az orosz Mail.ru papírjait. A vállalat a legnagyobb netes vállalkozás az országban, 50 millió felhasználóval, valamint résztulajdonosa a Facebooknak is.

Tőzsdére készül a legnagyobb orosz internetes vállalkozás, a korábban Digital Sky Technologies néven ismert Mail.Ru Group. A Wall Street Journal úgy tudja, még az idén 750 millió dollár értékű papírt dobnak piacra a londoni tőzsdén, amely 5 milliárd dollárra értékelné a vállalatot. "Büszkék vagyunk rá, hogy elértük ezt a mérföldkövet a vállalat fejlődésében" - mondta Jurij Milner alapító, elnök-vezérigazgató.

A Mail.ru kezében van az azonos nevű orosz oldal, amely ingyenes e-mail szolgáltatást, tárhelyszolgáltatást, blogszolgáltatást és online játékokat is kínál a látogatóinak. A cég 2009 decembere óta a tulajdonosa az ICQ azonnali üzenetküldőnek, emellett birtokolja az  Odnoklassniki.ru közösségi oldalt is. A Mail.ru továbbá résztulajdonosa az "orosz iWiW-nek", azaz a vKontakte.ru szolgáltatásnak, 3,5 százalékos részesedéssel rendelkezik a Facebookban, valamint a közösségi játékokat fejlesztő, elsősorban a Farmville-ről ismert Zyngában is . A Mail.ru saját szolgáltatásainak mintegy 50 millió rendszeres látogatója van.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A vállalat tulajdonosai között megtalálható Aliser Uszmanov üzbég acélmilliárdos, aki Oroszország egyik leggazdagabb embere, 7,2 milliárd dollárra becsült vagyonával a Forbes idei listája szerint a világ századik legvagyonosabbja. A Mail.ru befektetője a dél-afrikai Naspers is, amely Magyarországon is rendelkezik közvetett érdekeltségekkel a Vatera és a Teszvesz formájában. A további tulajdonosok között van a kínai Tencent internetes cég, a Goldman Sachs, a Tiger Global Management, valamint Jurij Milner, a cég alapítója és elnök-vezérigazgatója, nem mellesleg a gazdasági modernizációval és technológiai fejlesztésekkel foglalkozó elnöki tanácsadó-bizottság tagja.

A Mail.ru tavaly kétharmadával 126,4 millió dollárra növelte bevételét, adózás előtti nyeresége 23 százalékkal 55,5 millió dollárra emelkedett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról