:

Szerző: Koi Tamás

2010. október 11. 16:19

Megkezdődött a Nokia C7 szállítása - de nem hazánkba

Szállítja legújabb okostelefonját, a C7-et a Nokia - jelentette be ma vállalat.

Az érintőkijelzős C7 a Nokia második olyan okostelefonja lesz, mely a Symbian operációs rendszer legújabb, Symbian^3 márkanevű változatát futtatja majd. Az elsősorban közösségi szolgáltatások elérésére és internetes mobilkommunikációra kihegyezett megoldást 3,5 hüvelykes AMOLED-kijelzővel szállítja a Nokia, a prémium minőségérzetről a nagy részben fémből készült készülékház gondoskodik.

A mobil az okostelefonoktól elvárható módon a megújult szoftverháttéren kívül fejlett funkciókat is kapott, így a Nokia HSxPA-modemmel, 802.11b/g/n kompatibilis WLAN-modullal, valamint Bluetooth-rádióval vértezte fel a C7-et. A mobil 8 gigabájtnyi háttértárral kerül forgalomba, 256 megabájt RAM és 1 gigabájt ROM társaságában. A programok zökkenőmentes futtatásáról egy 680 MHz-es ARM 11 processzor gondoskodik majd.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Nokia C7 első szállítmányai a vállalat közleménye szerint a napokban indulnak útjukra a raktárakból, a telefon ajánlott nettó fogyasztói ára 335 euró lesz. A cég hazai képviselete lapunk megkeresésére közölte, hogy a telefon várhatóan az év végén fog csak a boltokba kerülni nálunk, nem várható tehát, hogy a C7 szolgáltatónál, vagy a Nokia saját márkaboltjaiban már október során megjelenik.

Egyelőre nem tudni semmi konkrétumot a Nokia új zászlóshajójának tekintett N8 megjelenéséről sem, a cég tudomásunk szerint a jövő héten  kíván elárulni újabb részleteket a mobil magyarországi forgalmazásáról. A csúcskészülék szállítása szeptember végén kezdődött, a cég ezzel kissé csúszott az eredeti ütemtervhez képest, melyben azt ígérte, hogy az N8 még a harmadik negyedévben a boltok polcain lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.