:

Szerző: Bodnár Ádám

2010. október 7. 09:09

Magyarországon is kapható lesz családi csomagban a Windows 7

Hazánkban is kapható lesz a Windows 7 Family Pack, amely legfeljebb három otthoni PC-n teszi lehetővé korábbi Windows operációs rendszer frissítését a Windows 7 Home Premium változatra.

Október 22-én, a Windows 7 bemutatásának egy éves évfordulóján kerül a magyar boltokba a Windows 7 Family Pack, amivel három otthoni gépen lehet a legújabb verzióra cserélni a Microsoft operációs rendszerét. A családi csomag a Windows 7 megjelenése idején már kapható volt az Egyesült Államokban és néhány nagyobb országban, de Magyarországon most először lesz elérhető.

Tóth András, a Microsoft Windows üzletágvezetője egy telefonos beszélgetés során felhívta a figyelmet, hogy a családi csomag csak upgrade jogosultságot ad, vagyis csak korábbi, eredeti Windows operációs rendszerre telepíthető, jogtiszta Windows Vista vagy régebbi operációs rendszer szükséges hozzá. A nagy elektronikai áruházakban és online kereskedőknél megvásárolható dobozban egy telepítőlemez és egy telepítőkulcs található, utóbbival három PC-n lehet aktiválni a Windowst.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Windows 7 Home Premium upgrade változatának bolti ára jelenleg 35 ezer forint körül van, az 50 ezer forintba kerülő családi csomaggal tehát lényegében féláron lehet három PC operációs rendszerét frissíteni. A Family Pack csak korlátozott ideig lesz elérhető, amíg a készlet tart, mondta el Tóth András. Hogy mekkora lesz a készlet, annak a véglegesítése most zajlik, tudta meg lapunk.

A Rankings.hu adatai szerint a magyar internetezők közel háromnegyede továbbra is Windows XP operációs rendszert használ, a Windows 7 részesedése a 18 százalékot közelíti, Vistát már csak alig több mint 6 százalék futtat. A Windows 7 Family Pack segítségével a Microsoft egyfelől növelheti a Windows 7 elterjedtségét, másrészt a régebbi Windowsok felhasználóit távol tarthatja az olyan alternatíváktól mint a Linux.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.