Szerző: Bodnár Ádám

2010. szeptember 30. 13:05

Megjelent a magyar Kaspersky Internet Security 2011

Ősszel hagyományosan felpörög az otthoni szoftverek piaca, ilyenkor érkeznek a legnagyobb durranások: nem csak játékok, hanem a biztonsági programok is. A Kaspersky Internet Security 2011 már júniusban elkészült, de a honosítás csak most fejeződött be és a program nemrég került a boltokba.

A Kaspersky Anti-Virus 2011 a kategóriájában szokásos képességeket hozza, azaz védelmet a fájlmásolással, webről vagy levélben érkező kártevőkkel szemben. Az erre épülő Internet Security 2011 ezt olyan képességekkel egészíti ki mint például egy folyamatosan frissülő Safe Surf adatbázis, amely a kártékony kódot letöltő vagy más szempontból káros, esetleg sértő weboldalakat tartalmazza, amelyeket a felhasználó így egyszerűen elkerülhet. A telepített új alkalmazásokat az Internet Security 2011 egy online adatbázisban ellenőrzi, és ennek alapján oszt ki azoknak hozzáférést a rendszer erőforrásaihoz. Az ismeretlen forrásból származó,  gyanús programok és a böngészők egy a rendszertől elválasztott virtuális környezetben is futtathatók, így a rendszerfájlokban, konfigurációban nem esik kár.

A Kaspersky Internet Security 2011-ben van phishing-szűrő, illetve virtuális billentyűzet, az igazán paranoiások az érzékeny felhasználói neveket és jelszavakat (pl. internetbank) ezen keresztül vihetik be, így biztosan védettek a billentyűzet-figyelő programok kíváncsi tekintete elől. Továbbfejlesztették a szülői felügyelet szolgáltatásokat, amelyekkel a felnőttek korlátozhatják a gyerekek hozzáférését bizonyos tartalmakhoz, illetve a naplófájlok segítségével visszakövethetik az online tevékenységüket. Újdonság a System Watcher technológia, amely figyelemmel kíséri az alkalmazások futását és azonnal értesíti a felhasználót, ha veszélyesnek ítélt tevékenységet észlel - a gyártó állítása szerint ilyenkor lehetőség van "visszavonásra" is, vagyis a nem kívánatos program elindítása előtti állapot helyreállítására. Az új Anti-Virus és Internet Security tevékenysége nem csak a szoftver felhasználói felületén, hanem egy Windows-gadgetben is nyomon követhető.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Ha mégis bekövetkezik a legrosszabb, és a PC fertőzés áldozatává válik, rendszervisszaállító eszközök egész sora áll rendelkezésre, ezek közül kiemelendő a Rescue CD, melyről bootolva egy Linux-alapú operációs rendszerrel távolítható el a legösszetettebb fertőzés is. A Kaspersky Internet Security 2011 lemeze maga is bootolható, így erről is elvégezhető az esetleges vírusirtás és helyreállítás. Maga a Kaspersky Anti-Virus és Internet Security 2011 egyébként Windows operációs rendszereken fut és támogatja azok 64 bites verzióit is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról