Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Megjelent a magyar Kaspersky Internet Security 2011

Bodnár Ádám, 2010. szeptember 30. 13:05
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Ősszel hagyományosan felpörög az otthoni szoftverek piaca, ilyenkor érkeznek a legnagyobb durranások: nem csak játékok, hanem a biztonsági programok is. A Kaspersky Internet Security 2011 már júniusban elkészült, de a honosítás csak most fejeződött be és a program nemrég került a boltokba.

A Kaspersky Anti-Virus 2011 a kategóriájában szokásos képességeket hozza, azaz védelmet a fájlmásolással, webről vagy levélben érkező kártevőkkel szemben. Az erre épülő Internet Security 2011 ezt olyan képességekkel egészíti ki mint például egy folyamatosan frissülő Safe Surf adatbázis, amely a kártékony kódot letöltő vagy más szempontból káros, esetleg sértő weboldalakat tartalmazza, amelyeket a felhasználó így egyszerűen elkerülhet. A telepített új alkalmazásokat az Internet Security 2011 egy online adatbázisban ellenőrzi, és ennek alapján oszt ki azoknak hozzáférést a rendszer erőforrásaihoz. Az ismeretlen forrásból származó,  gyanús programok és a böngészők egy a rendszertől elválasztott virtuális környezetben is futtathatók, így a rendszerfájlokban, konfigurációban nem esik kár.

A Kaspersky Internet Security 2011-ben van phishing-szűrő, illetve virtuális billentyűzet, az igazán paranoiások az érzékeny felhasználói neveket és jelszavakat (pl. internetbank) ezen keresztül vihetik be, így biztosan védettek a billentyűzet-figyelő programok kíváncsi tekintete elől. Továbbfejlesztették a szülői felügyelet szolgáltatásokat, amelyekkel a felnőttek korlátozhatják a gyerekek hozzáférését bizonyos tartalmakhoz, illetve a naplófájlok segítségével visszakövethetik az online tevékenységüket. Újdonság a System Watcher technológia, amely figyelemmel kíséri az alkalmazások futását és azonnal értesíti a felhasználót, ha veszélyesnek ítélt tevékenységet észlel - a gyártó állítása szerint ilyenkor lehetőség van "visszavonásra" is, vagyis a nem kívánatos program elindítása előtti állapot helyreállítására. Az új Anti-Virus és Internet Security tevékenysége nem csak a szoftver felhasználói felületén, hanem egy Windows-gadgetben is nyomon követhető.

Ha mégis bekövetkezik a legrosszabb, és a PC fertőzés áldozatává válik, rendszervisszaállító eszközök egész sora áll rendelkezésre, ezek közül kiemelendő a Rescue CD, melyről bootolva egy Linux-alapú operációs rendszerrel távolítható el a legösszetettebb fertőzés is. A Kaspersky Internet Security 2011 lemeze maga is bootolható, így erről is elvégezhető az esetleges vírusirtás és helyreállítás. Maga a Kaspersky Anti-Virus és Internet Security 2011 egyébként Windows operációs rendszereken fut és támogatja azok 64 bites verzióit is.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.