:

Szerző: Bodnár Ádám

2010. szeptember 10. 10:54

Gyalogos navigáció Androidon

A Google Maps androidos verziójának frissítése régóta várt képességet hozott, mégpedig a gyalogos navigációt, amely a navigáció és a gyalogos útvonaltervezés összegyúrásából született.

Az androidos Maps egy ideje már képes navigációra és gyalogos útvonaltervezésre, innen már csak egy lépés volt a kettőnek az ötvözése, hogy megszülethessen a gyalogos navigáció, amely abban különbözik az autós változattól, hogy a gyalogösvényeken, autóval nem járható utcákon is végig tudja vezetni a felhasználót. A szolgáltatás egyelőre béta állapotú, figyelmeztet a hivatalos blogjában a Maps 4.5 újdonságainak ismertetésekor a Google.

Az autós és gyalogos navigáció között használati szempontból is vannak különbségek. Autóban kényelmes, ha a kijelző folyamatosan szem előtt van és nyomon követhető rajta az útvonal, ehhez még szóbeli utasítások is társulnak. Gyaloglás közben azonban valószínűleg kevesen szeretnék folyamatosan a telefont bámulni, a Google Maps felhasználói akár zsebre is vághatják és kérhetnek szóbeli utasításokat, de a szoftver akár rezgéssel is figyelmeztethet, mikor kell befordulni. A könnyebb tájékozódás érdekében a kijezőn látható térkép forog, ahogy a felhasználó forgatja a telefont.

A gyalogos navigációhoz Android 1.6 vagy újabb operációs rendszeren futó Google Maps 4.5 szükséges - sajnos Magyarországon a szolgáltatás egyelőre nem érhető el.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.