Szerző: Bodnár Ádám

2010. szeptember 15. 09:10

Rendszergazdáknak és fejlesztőknek is tart konferenciát a Microsoft

Megújul a Microsoft TechNet rendezvénysorozata, az őszi szezont egy átfogó esemény nyitja meg október 4-én, ahol mindenről szó lesz, ami egy rendszergazdát érdekelhet. Egy héttel később a fejlesztőké a terep.

TechNet

A szervezők egy kiválasztott témához rendelt délelőtti előadássorozat helyett több területet átfogó, egész napos rendezvényt tartanak október 4-én a budapesti Millenárison. Összesen 12 darab egyórás előadás lesz meghallgatható a Microsoft technológiáiról, amelyeket nem csak a helyszínen lehet követni, hanem az interneten élő adásként is, a rendezvény után egy nappal pedig minden előadásról készült felvétel letölthető lesz.

Az előadások érintik a Microsoft szinte összes, most futó termékvonalát és fejlesztési területét, szó lesz alkalmazás-, desktop- és szervervirtualizációról, az Office 2010-ről, Exchange-üzemeltetésről, a Forefront biztonsági termékek legújabb generációjáról, SQL Server felügyeletről, a kis- és középvállalatoknak szánt új szervertermékekről, és persze szóba kerülnek a Microsoft cloud-szolgáltatásai, az Azure platform, valamint a Business Productivity Online Suite, amely lényegében egy hosztolt Exchange, SharePoint, valamint Unified Communications megoldás.

Az előadások rövid tartalmát a rendezvény weboldalán lehet megtekinteni, és ugyanitt jelentkezni is lehet rájuk. Erre azért van szükség, mert a szervezők igyekeznek mindent elkövetni annak érdekében, hogy a legnagyobb érdeklődést generáló előadások ne egy időben, párhuzamosan folyjanak. A korábbi TechNet eseményekhez hasonlóan az előadók nem csak a Microsoft hazai szakemberei közül kerülnek ki, részt vesznek más cégek szakértői is, akik járatosak a redmondi cég technológiáiban. Velük nem csak az előadások alatt és között lehet eszmét cserélni, hanem a nap végén is, egy vacsora és sörözés mellett, amely szintén része a programnak.

Akik mélyebben érdeklődnek egy-egy termék vagy technológia iránt, azok számára jó hír, hogy Microsoft még az idén három olyan eseményt tart, amelyek szigorúan egy-egy területre koncentrálnak - november közepétől kezdve az Exchange Server, a biztonsági megoldások, illetve a Windows Server, a virtualizáció, valamint a System Center termékcsalád lesz terítéken.

Ide kapcsolódó információ, hogy a Microsoft weboldaláról ingyen letölthető Gál Tamás új könyve, amely a Forefront Threat Management Gateway 2010 működését és használatát mutatja be. A 335 oldalas, magyar nyelvű anyag felöleli a Forefront TMG telepítésével és üzemeltetésével kapcsolatos ismereteket, bemutatja a proxy és tűzfal szerepkörök újdonságait, és felvillantja azt is, milyen változásokat hozott a termékben az első szervizcsomag.

MiniMix

A vállalat nem csak a rendszerüzemetetőknek,hanem a fejlesztőknek is tart egy hasonló rendezvényt, amely az amerikai MIX nyomán a MiniMix nevet kapta. Az október 11-én zajló eseményen a Microsoft a hazai fejlesztőknek a webhez kötődő platformjait, az Azure-t, a Silverlightot, illetve a Windows Phone 7-et mutatja be. A MiniMixen összesen 18 előadást tartanak a cég hazai szakértői, a rendezvényre itt lehet jelentkezni. A MiniMix előadásai is követhetők lesznek az interneten keresztül és a rendezvény után nem sokkal le is lehet őket tölteni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról