Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Tízfős videokonferencia a Skype új bétájával

Koi Tamás, 2010. szeptember 06. 12:03
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Új béta jelent meg a Skype azonnali üzenetküldő- és VoIP-kliensből. Az újdonság leginkább a videotovábbítási képességek terén fejlődött, de változott a kezelőfelület is.

hirdetés

A Skype második bétájának legfőbb újítása a májusban megjelent elsőhöz képest, hogy immár tíz klienst képes videokonferencia-hívásba kapcsolni, vagyis a résztvevők száma megduplázódott. A fejlesztői blogban szereplő információk szerint a lehetőség egyelőre a szolgáltatás ingyenes kipróbálását jelenti, vagyis a tízfős konferenciahívásokért minden bizonnyal fizetni kell majd a végleges verzióban. A tízfős videokonferencia-híváshoz minden kliensnek a Skype 5 beta 2-t kell futtatnia, a funkciót egyelőre kizárólag csak Windows operációs rendszerekkel lehet igénybe venni, jóllehet a Skype fejlesztői korábban azt ígérték, még idén elérhető lesz a többszereplős videóhívás Mac OS X-en is.

A program új béta változatával megújult a kezelőfelület is, a fejlesztők szerint a Skype ennek köszönhetően egyszerűbb és egyértelműbb mint valaha. A programozók ebbe a kiadásba építették be először a Skype Home nevű felületet, melyen jobban összefoglalva látszanak a kapcsolatok, illetve ugyanezen a helyen könnyebben megtalálhatók a felhasználó Skype-fiókjával kapcsolatos beállítások.

A Skype 5 beta 2 természetesen több olyan hibát is kijavít, mely az első tesztváltozat óta fedeztek fel a felhasználók, vagy a programozók. Újdonság a call recovery-nek nevezett funkció is, mely automatikusan felépíti a megszakadt hívásokat. A Skype új próbaverziója letölthető a vállalat weboldaláról - egyelőre kizárólag Windows operációs rendszerekhez.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!