Szerző: Koi Tamás

2010. szeptember 6. 12:03

Tízfős videokonferencia a Skype új bétájával

Új béta jelent meg a Skype azonnali üzenetküldő- és VoIP-kliensből. Az újdonság leginkább a videotovábbítási képességek terén fejlődött, de változott a kezelőfelület is.

A Skype második bétájának legfőbb újítása a májusban megjelent elsőhöz képest, hogy immár tíz klienst képes videokonferencia-hívásba kapcsolni, vagyis a résztvevők száma megduplázódott. A fejlesztői blogban szereplő információk szerint a lehetőség egyelőre a szolgáltatás ingyenes kipróbálását jelenti, vagyis a tízfős konferenciahívásokért minden bizonnyal fizetni kell majd a végleges verzióban. A tízfős videokonferencia-híváshoz minden kliensnek a Skype 5 beta 2-t kell futtatnia, a funkciót egyelőre kizárólag csak Windows operációs rendszerekkel lehet igénybe venni, jóllehet a Skype fejlesztői korábban azt ígérték, még idén elérhető lesz a többszereplős videóhívás Mac OS X-en is.

A program új béta változatával megújult a kezelőfelület is, a fejlesztők szerint a Skype ennek köszönhetően egyszerűbb és egyértelműbb mint valaha. A programozók ebbe a kiadásba építették be először a Skype Home nevű felületet, melyen jobban összefoglalva látszanak a kapcsolatok, illetve ugyanezen a helyen könnyebben megtalálhatók a felhasználó Skype-fiókjával kapcsolatos beállítások.

A Skype 5 beta 2 természetesen több olyan hibát is kijavít, mely az első tesztváltozat óta fedeztek fel a felhasználók, vagy a programozók. Újdonság a call recovery-nek nevezett funkció is, mely automatikusan felépíti a megszakadt hívásokat. A Skype új próbaverziója letölthető a vállalat weboldaláról - egyelőre kizárólag Windows operációs rendszerekhez.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról