Szerző: Bodnár Ádám

2010. augusztus 24. 13:32

Nemzetközi konferenciává nőtte ki magát a Hacktivity

Igazi nemzetközi konferenciává terebélyesedett a Hacktivity, amelyre idén nem csak külföldi előadókat, hanem külföldi látogatókat is várnak a szervezők. A szakmai programok mellett a vendégeket egész nap sör, hot-dog, pizza és többféle kikapcsolódási lehetőség csábítja.

A 2010-es Hacktivity legnagyobb "sztárja" Bruce Schneier lesz, aki a legismertebb biztonsági szakértők közé tartozik világszerte, számos könyv és számtalan szakcikk szerzője. Schneier tartja a rendezvény szombati nyitóelőadását, majd a nap végén bemutatja és dedikálja a magyarul is megjelent Schneier on Security című könyvét. A vasárnapi keynote speaker "FX" Lindne lesz, aki a világon elsőként írt Cisco IOS exploitot. Emellett előadást tart Alexander Kornbrust Oracle-szakértő és  Robert Lipovski, az ESET víruslaborjának munkatársa. Jelen lesz még a Hacktivity-n Mitch Altman "hardverhacker", aki a vezérlőkártyáiról ismert 3ware társalapítója, a konferencián pedig elektronikai eszközök bütykölését mutatja be.

A kétnapos rendezvényen összesen 28 előadást, 2 workshopot és 3 tréninget ülhetnek végig a látogatók, emellett a programban szerepel egy kerekasztal-vita, valamint számtalan játék is. A konferencia idei kiemelt témái közé tartozik a Wi-Fi biztonság, illetve az informatikai jog, utóbbinak egy teljes szekciót szentelnek a szervezők - de érdekesnek ígérkeznek az IT-biztonság történetével foglalkozó előadások is, amelyekre a második napon kerül sor. Két workshop is színesíti a  programot, ahol a szokásos prezentáció helyett az előadók által bemutatott technikák laptopokon azonnal kipróbálhatók.

A rendezvény résztvevőit számos kihívás várja idén is, lesz Wargame, azaz betörési gyakorlat, különböző nehézségű pályákból összeállítva. A tavaly "Hack The Vendor” játék is folytatódik, itt a résztvevőknek lehetőségük van egy vagy több információbiztonsági terméket tesztelni, vagyis legális keretek között a helyszínen feltörni. Mindkét játék 100 ezer forintos főnyereménnyel kecsegtet. Idén csapatverseny is lesz, a „Capture the Flag” feladatra jelentkező 2-4 fős céges csapatoknak tíz órájuk lesz távolról megszerezni az irányítást néhány a gyakorlatban sűrűn előforduló, sebezhető konfigurációjú számítógép fölött. A nyertes a tárgynyereményen túl a Check Point vándordíját is hazaviheti.

Az idei Hacktivity szeptember 18-19-én lesz a budapesti Dürer-kertben. A rendezvényre nem csak a helyszínen lehet jegyet váltani, hanem előzetes regisztráció is elérhető egészen szeptember 5-ig.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról