Szerző: Vaffler Dániel

2010. augusztus 6. 16:00

Elindult az IBM Smarter Cities videópályázat

Elindult a tavaly megrendezett, s kiemelkedő sikerrel zárult Smarter Planet blogverseny utódja, melynek keretein belül a jelentkezők ezúttal egy rövid, kétperces videóban mutathatják be, miként tennék jobbá a városi életet.

A tavaly megrendezett Smarter Planet blogversenyen a résztvevők megoszthatták ötleteiket arra nézve, milyen eszközökkel, kreatív megoldásokkal tennék jobbá bolygónkat. A verseny sikerére való tekintettel az IBM úgy döntött, megrendezi a folytatást, ám ezúttal kissé más formában. Az egyik legfontosabb változás a témát érinti, az ugyanis a Smarter Planet kezdeményezésen belüli Smarter Cities programra fókuszál. A Smarter Cities kifejezetten egy jobban, hatékonyabban működő város létrehozására koncentrál, s a versenyben résztvevőknek is ebben a témakörben kell majd alkotniuk.

A második legfontosabb változás, hogy ezúttal egy több héten keresztül vezetett blog helyett pusztán egyetlen, két perces videóval lehet nevezni, melynek elkészítéséhez bőven elegendő bármilyen amatőr eszköz, akár egy filmfelvételre alkalmas mobiltelefon vagy webkamera is. Az anyagban a résztvevőknek kreatív, újító szellemű megoldásokat kell mutatniuk a városi problémák megoldására, legyen szó a közlekedés javításáról, a bürokratikus rendszerek egyszerűsítéséről, vagy akár az egyéni fogyasztások optimalizálásáról.

A beérkezett pályamunkákat a magyar internetes közösség neves bloggereiből és szakembereiből álló zsűri (többek között Dobó “Doransky” Mátyás, és Szabó “Hírbehozó” Gergő) értékeli, s a nyertes jutalma egy vadonatúj Apple iPad. A szervezők az első három helyezettnek járó nyeremény mellett még két különdíjat is kiosztanak: ezek közül az egyik a “közönségdíj”, mely a legtöbbet like-olt pályamunkának jár, míg egy Xbox 360 250GB konzolt sorsolnak ki azok között, akik Facebookon vagy Twitteren megosztják a verseny hírét.

A videóverseny teljes mértékben a Facebookon, s azon belül is az IBM Hungary oldalán zajlik. Az érdeklődők itt olvashatják el a versenykiírást, s itt tekinthetik meg a nyereményeket, valamint a jelentkezés pontos menetét.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról