Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Heteken belül itt a Samsung androidos tabletje

Bodnár Ádám, 2010. augusztus 03. 09:39
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Heteken belül várható a Samsung tabletje, amellyel az iPad által fémjelzett piaci szegmensbe szeretne behatolni a vállalat. A hivatalos premier közeledtével egyre több információ lát napvilágot a Galaxy Tab néven emlegetett készülékről.

hirdetés

A folyamatosan szivárgó értesülések szerint  a Galaxy Tab kijelzője 7 hüvelyk átlójú lesz mindössze, azaz jóval kisebb az iPadnél. A megjelenítőhöz AMOLED technológiát használ a Samsung, amelyet a legújabb okostelefonoknál már lárhattunk. Az AMOLED technológia előnye az LCD-panelekhez képest a jobb fényerő, kontraszt és színhűség, a kisebb fogyasztás és a könnyebb, vékonyabb felépítés. A pletykák szerint a Galaxy Tab tömege mindössze 370 gramm lesz, ami fele az iPad tömegének. A kiszivárgott információk szerint a tabletet egy 4000 mAh kapacitású akkumulátor működteti majd, az üzemidőről egyelőre nincs hír.

A Samsung tabletjében a Galaxy S okostelefonból ismert 1,2 GHz-es Samsung Hummingbird processzor dolgozik majd, a programok és adatok számára 16 gigabájt belső tárhely áll rendelkezésre, ez persze microSD-kártyával tovább bővíthető. A készüléket a létező összes vezeték nélküli kapcsolódási lehetőséggel felvértezik, helyet kap benne 3G-vezérlő, Wi-Fi és Bluetooth is. Az Android 2.2 operációs rendszernek köszönhetően a készülék akár vezeték nélküli hotspotként is tud működni, nethozzáférést szolgáltatva a környéken található más eszközöknek. A készülék 3,2 megapixeles autofókuszos kamerát is kap állítólag, az előlapon pedig egy VGA felbontásút, videohívásokhoz.

Több forrás szerint augusztus 11-én mutakozik be hivatalosan a Galaxy Tab, de az üzletekbe valószínűleg csak később, a karácsonyi szezon környékén kerül majd. Koreai lapértesülések szerint a Samsung még az év vége előtt bemutatja a Galaxy Tab két nagyobb változatát, 8 és 10 hüvelykes kijelzővel. Az év vége várhatóan komoly pezsgést hoz a tabletek piacára. Az iPad által uralt területre a Samsung mellett olyan szereplők is érkeznek mint a Research In Motion, amely lapértesülések szerint hamarosan bemutatja BlackPad nevű készülékét, amelynek felépítéséről egyelőre semmit sem tudni.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!