Szerző: Bodnár Ádám

2010. augusztus 3. 09:39

Heteken belül itt a Samsung androidos tabletje

Heteken belül várható a Samsung tabletje, amellyel az iPad által fémjelzett piaci szegmensbe szeretne behatolni a vállalat. A hivatalos premier közeledtével egyre több információ lát napvilágot a Galaxy Tab néven emlegetett készülékről.

A folyamatosan szivárgó értesülések szerint  a Galaxy Tab kijelzője 7 hüvelyk átlójú lesz mindössze, azaz jóval kisebb az iPadnél. A megjelenítőhöz AMOLED technológiát használ a Samsung, amelyet a legújabb okostelefonoknál már lárhattunk. Az AMOLED technológia előnye az LCD-panelekhez képest a jobb fényerő, kontraszt és színhűség, a kisebb fogyasztás és a könnyebb, vékonyabb felépítés. A pletykák szerint a Galaxy Tab tömege mindössze 370 gramm lesz, ami fele az iPad tömegének. A kiszivárgott információk szerint a tabletet egy 4000 mAh kapacitású akkumulátor működteti majd, az üzemidőről egyelőre nincs hír.

A Samsung tabletjében a Galaxy S okostelefonból ismert 1,2 GHz-es Samsung Hummingbird processzor dolgozik majd, a programok és adatok számára 16 gigabájt belső tárhely áll rendelkezésre, ez persze microSD-kártyával tovább bővíthető. A készüléket a létező összes vezeték nélküli kapcsolódási lehetőséggel felvértezik, helyet kap benne 3G-vezérlő, Wi-Fi és Bluetooth is. Az Android 2.2 operációs rendszernek köszönhetően a készülék akár vezeték nélküli hotspotként is tud működni, nethozzáférést szolgáltatva a környéken található más eszközöknek. A készülék 3,2 megapixeles autofókuszos kamerát is kap állítólag, az előlapon pedig egy VGA felbontásút, videohívásokhoz.

Több forrás szerint augusztus 11-én mutakozik be hivatalosan a Galaxy Tab, de az üzletekbe valószínűleg csak később, a karácsonyi szezon környékén kerül majd. Koreai lapértesülések szerint a Samsung még az év vége előtt bemutatja a Galaxy Tab két nagyobb változatát, 8 és 10 hüvelykes kijelzővel. Az év vége várhatóan komoly pezsgést hoz a tabletek piacára. Az iPad által uralt területre a Samsung mellett olyan szereplők is érkeznek mint a Research In Motion, amely lapértesülések szerint hamarosan bemutatja BlackPad nevű készülékét, amelynek felépítéséről egyelőre semmit sem tudni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról