Szerző: Bodnár Ádám

2010. július 27. 14:27

Etikus hackereket képez a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem

2010 szeptemberétől a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatói is részt vehetnek etikus hacker képzésen, melyet követően Certified Ethical Hacker minősítést szerezhetnek.

Ősztől a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem tiszti és polgári hallgatói is tanulhatnak egyetemi keretek között etikus hackelést, és letehetik az ehhez kapcsolódó nemzetközileg elismert Certified Ethical Hacker vizsgát. A ZMNE a NetAcademiával, az EC-Council hazai képviselőjével alakított ki partneri kapcsolatot. A képzéssel kapcsolatos feladatokat a ZMNE Bolyai János Katonai Műszaki Kar végzi, az egyetem oktatóinak szakmai felkészítését a NetAacademia Oktatóközpont szakemberei végzik. A NetAcademia segítségével a Budapesti Műszaki Egyetemen már az idei tavaszi félében beindult az etickus hacking oktatása, a tanfolyamot közel 30 hallgató végezte el, a nagy érdeklődés miatt ősszel újabb kurzus indul, árulta el a HWSW-nek Fóti Marcell, a NetAcademia vezetője.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy az egyetemek is felismerték az etikushacker-képzés fontosságát, és a mi segítségünkkel beindulhat egy sokkal szélesebb körű, a vállalati képzéseken túlmutató biztonsági képzés" - mondta Fóti Marcell. "A felsőoktatási intézmények számára is fontos, hogy a munkaerőpiac által elvárt képzéseket nyújtsák."

"A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem számára ez az együttműködés alapvető fontosságú, hiszen az etikus hackelés szervesen illeszkedik a modern védelmi ismeretek tárházába. Ezen ismeretek szükségesek ahhoz, hogy elmondhassuk, képzéseink nemcsak a hagyományos, de a XXI. század fenyegetéseire is választ adnak. Emellett a legfejlettebb technológiai ismeretek oktatása hallgatóink további pályafutása szempontjából is kedvező, akár állami, akár civil területen helyezkednek el.” – mondta Dr. Sipos Jenő okleveles mérnök ezredes, a ZMNE BJKMK dékánja.

A Nemzetvédelmi Egyetem és a NetAcademia közös terveiben további specializálási területek oktatása is szerepel, mint Security Analyst, Forensic Investigator. Ez utóbbiak egyetemi oktatásának elindítása a jövő év folyamán várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról