Szerző: Bodnár Ádám

2010. július 26. 15:42

Paál Péter veszi át a HP Magyarország irányítását

A HWSW hivatalosan meg nem erősített értesülései szerint Paál Péter, az IBM Magyarország vezetője veszi át a HP Magyarország irányítását. Sorozatban harmadszor érkezik vezető kívülről a HP hazai leányvállalatának élére.

A HWSW meg nem erősített információi szerint Paál Péter, az IBM Magyarország korábbi vezetője ül a HP hazai leányvállalatának vezetői székébe. Az értesülést egyik cégnél sem kommentálták. A HP-nál érdeklődésünkre csak annyit árultak el, hogy a cég valóban aláírta a szerződést az új vezetőjével, de kilétét egyelőre titkolják. A HWSW úgy tudja, a HP napokon belül hivatalosan is bejelenti, ki veszi át a cég irányítását.

Az IBM ugyanakkor megerősítette Paál Péter távozását. "Távozott az IBM Magyarország vezérigazgatói posztjáról Paál Péter, aki saját döntése értelmében máshol folytatja pályafutását. Az új vezérigazgató kinevezéséig a cégvezetői feladatokat megbízott vezérigazgatóként Pongrácz Ferenc, kelet-közép európai outsourcing pénzügyi igazgató, az IBM Magyarország korábbi pénzügyi vezetője látja el." - tájékoztatta lapunkat a Nagy Kék magyarországi leányvállalata.

Paál Péter tizenhat évig volt az IBM munkatársa, 2004-től a hazai leányvállalat vezérigazgatója. Ezt megelőzően számos vezető munkakört töltött be a cégnél itthon és külföldön, a cég bécsi regionális központjában három évig vezette a CEMA kormányzati üzletágat. Korábban távközlési, szoftverfejlesztő vállalatoknál és kutató intézményeknél tevékenykedett. Egyetemi és doktori végzettségét a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte, üzleti tanulmányait az Open University Business School-on folytatta.

A HP Magyarországtól 2010. április 30-án távozott Hegedüs Gábor vezérigazgató, aki szinte napra pontosan három évet töltött a HP-nál, 2007. május 8-án vette át az irányítást. A HP új vezetőjének megtalálása a vártnál jóval tovább tartott, Hegedüs távozásakor a cég még azt nyilatkozta, utódát néhány héten belül bejelentik. Paál Péter sorban a harmadik vezetője a HP Magyarországnak, aki kívülről érkezik. Hegedüs Gábor a Sun Microsystems ügyvezetői pozíciójából érkezett a HP-hoz, azt megelőzően Beck György pedig a HP-Compaq összeolvadása során került a vállalathoz.

A hazai HP-leány a legutóbbi, tavaly ősszel zárult pénzügyi évben az IT-piacnál némileg kisebb csökkenést szenvedett el. A szervereket, tárolókat forgalmazó részleg 14 százalékkal zsugorodott,  a PC-piacon darabszám tekintetében mintegy 20 százalékos volt a visszaesés, a nyomtatási és képalkotási üzletág nagyjából a piaccal együtt csökkent itthon, ami 20-25 százalékos visszaesést jelent. Egyedüli üde színfoltot az EDS-sel megerősödött szolgáltatási üzletág jelentett, amely 4 százalékkal tudta növelni forgalmát a csökkenő piacon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról