Szerző: Bodnár Ádám

2010. július 26. 14:16:00

Megint javítani kellett a Firefoxot

Három nappal a Firefox 3.6.7 megjelenése után máris itt a 3.6.8-as verzió, amely egy, a pluginek kezelésével kapcsolatos stabilitási hibát javít.

Néhány nappal a Firefox 3.6.7 megjelenése után a Mozilla ismét frissítette a böngészőt, a 3.6.8 a pluginek stabilitását hivatott javítani. A Firefox 3.6.8 kiadási jegyzéke igen rövid, mindössze egyetlen sorból áll: "Javításra került egy stabilitási hiba, amely olyan oldalakon jelentkezik, amelyek a bővítményeket használják."

A 3.6.7-es verzióban másfél tucat hibát javítottak a Firefox fejlesztői, de úgy tűnik nem végeztek hibátlan munkát. A nyílt forrású fejlesztőjvel az utóbbi időben gyakran előfordult, hogy egy patch nem megfelelő tesztelése miatt pár nappal később újabb javítást kellett kiadni. Legutóbb júniusban fordult elő, hogy a 3.6.4-es verzió megjelenését csak három nappal követte a 3.6.5, amely a 3.6.4 egyik, szintén pluginek kezelésével kapcsolatos hibáját javította.

A Firefox 3.6.4-ben debütált az a technológia, amely leválasztotta a plugineket a böngészőről annak érdekében, hogy a stabilitásuk ne veszélyeztesse a Firefoxot. Ha egy beépülő (pl. Flash, QuickTime) összeomlik, a böngésző továbbra is működőképes marad, a felhasználók a plugin fagyása esetén küldhetnek hibajelentést a Mozillának, majd egyszerűen újratölthetik az oldalt. A képességet a Mozilla azért kezdte el fejleszteni, mert a céghez beérkezett hibajelentések alapján a Firefox lefagyások harmadát a pluginek (főleg a Flash) fagyása okozza.

A Firefox 3.5-ös ágát a mostani frissítés nem érinti. A Firefox 3.6.8 letölthető a Mozilla oldaláról, illetve a szoftverbe épített automatikus frissítés funkcióval is telepíthető.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 24. 00:56

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.