Szerző: Koi Tamás

2010. július 20. 10:15

Péntektől elég Bécsig utazni egy iPadért

A hétvégétől elég Bécsig utaznia annak, aki szert akar tenni az Apple vitatott sikerű táblagépére, az iPadre, a gyártó ugyanis péntektől kilenc új országban, köztük Ausztriában kezdi meg a kütyü forgalmazását.

A cupertinói székhelyű vállalat az iPhone 4 fiaskó árnyékában kénytelen tovább tolni az Egyesült Államokban április eleje óta kapható médialejátszó-táblaPC hibrid, az iPad szekerét. A cég tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy péntektől kilenc új országban (Ausztria, Belgium, Hongkong, Írország, Luxemburg, Mexikó, Hollandia, Új-Zéland, Szingapúr) dobja piacra a készüléket. A magyar premierre vélhetően az utolsó körben, valamikor az ősszel kerülhet sor, de addig is jó hír számunkra, hogy péntektől elég Bécsig utaznia annak, aki iPadre vágyik.

Az Apple az iPad összes változatát árulja majd a most csatlakozó kilenc országban, ami a kezdeti készlethiányok megszűnésére utalhat. Emlékezetes, hogy a szűkös raktárkészletek miatt az iPad európai forgalmazását egyszer elhalasztották, és amikor végül május 28-án a boltokba kerülhetett a termék, akkor is gyakorlatilag már azelőtt elfogytak a készletek, hogy kikerülhettek volna a polcokra az első példányok.

Az iPadért cserébe a szomszédos Ausztriába is annyit kell fizetni, mint Németországban, vagy az eurózóna más országaiban: az alapmodell 499 euróba kerül, a legdrágább kiszerelés, a 64 GB flashmemóriával és 3G-s modullal ellátott változat pedig 799 eurót kóstál. Érdekes adalék, hogy egyelőre semmi jele annak, hogy az iPadet bármelyik mobilszolgáltatónál be lehet majd szerezni Ausztriában.

Az Apple kütyüje - ismert korlátai ellenére - jól fogyott a rajtot követően a tengerentúlon, az eladások pedig az idő előrehaladtával ugyan csökkentek, az újabb országok bekapcsolásával továbbra is jelentős forgalmat bonyolít a gyártó. Az iPadből június végéig több mint hárommillió példány talált gazdára azokban az országokban, ahol forgalmazni kezdték a terméket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról