:

Szerző: Bodnár Ádám

2010. július 14. 15:50

Online csoportmunka kisvállalatoknak

Elindult az első hazai Google Apps viszonteladó, a SimplyPad szolgáltatása, amely kezdetben a Google Apps képességeit kínálja kisvállalatoknak, de később ügyfélkapcsolat-kezelés és vállalatirányítás felé is nyit.

Első hazai Google Apps Resellerként a SimplyPad elindította azonos nevű online szolgáltatáscsomagját, kimondottan magyar kisvállalatok számára. A SimplyPad a Google Apps-ben már jó ideje elérhető csoportmunka-eszközöket tartalmazza, azaz levelezőt (Gmail), böngészőből elérhető szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt és prezentációkészítőt (Google Docs), valamint a közösen használható naptárat (Google Calendar).

A SimplyPad előnyei ugyanazok, amelyek a Google Apps mellett is felsorakoztathatók: nincs szükség beruházásra, saját hardverek és szoftverek vásárlására és üzemeltetésére. A levelek, dokumentumok az interneten bárhonnan folyamatosan elérhetők, így a távmunka sem jelent akadályt. A SimplyPad ajánlata a bárki számára elérhető Google Apps csomagon és a saját fejlesztésű komponenseken felül e-mailes és telefonos támogatást tartalmaz, emellett egyedi megállapodás alapján a cég vállalja meglevő adatok migrációját Exchange és Lotus környezetből és oktatást is.

Szatmári Tamás, a SimplyPad projektvezetője a HWSW-nek egy telefonbeszélgetés során elárulta, a hazai kisvállalatok számára a Google szolgáltatásai "átcsomagolva" könnyebben értékesíthetők. A cégek többsége egyáltalán nincs tisztában azzal, mi az a Google Apps, vagy hogy létezik egyáltalán egy ilyen megoldás, ezért fontos, hogy egy hazai viszonteladó (Reseller) álljon mögé.

A SimplyPad a Google jól ismert, széles körben elterjedt szolgáltatásai mellé egy saját felületet is tervezett, amelyen a felhasználók áttekinthetik az összes teendőjüket, leveleiket, a naptárat és a dokumentumaikat. A tervekben szerepel egy CRM- és egy ERP-modul beindítása is, előbbi már szeptemberben debütálhat. A SimplyPad egy már meglevő, a Google Apps-szel integrálható CRM-megoldást tervez a hazai viszonyokhoz alakítani, de hogy melyiket, azt még nem választotta ki a cég, mondta el a HWSW-nek Szatmári. Az ERP azonban valószínűleg egyedi fejlesztésű lesz, ugyanis a vállalatirányítási folyamatok igénylik a magas szintű testre szabhatóságot.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.