Szerző: mz

2000. augusztus 16. 22:56

Oracle iAS Linuxra is

Tovább növelve előnyét az alkalmazáskiszolgálók várhatóan sokmilliárd dolláros piacán, az Oracle bejelentette a világ első linuxos vállalati kategóriájú alkalmazáskiszolgálója, az Oracle Internet Application Server 8i (Oracle iAS) megjelenését. Emellett az Oracle iAS Wireless Edition, amely tartalmazza az Oracle Portal-to-Go technológiát, szintén kapható linuxos változatban. Egyetlen más nagyobb alkalmazáskiszolgáló-gyártó sem jelentette még be szoftvere vállalati kiadásának linuxos változatát.
Az Oracle emellett azt is bejelentette, hogy kibővített marketingszerződéseket kötött a komoly Linux-szállítókként ismert Caldera, SuSE, TurboLinux és VA Linux Systems cégekkel az Oracle szoftverek – köztük az Oracle iAS – elterjesztésére a linuxos piacon. Ezek az alapvetően fontos linuxos partnerkapcsolatok, valamint az a tény, hogy az Oracle iAS a piacvezető Apache webes kérelemfigyelőt alkalmazza a webes kérelmek kiszolgálására, az Oracle iAS-t igen erős pozícióba juttatják, és így az a legelőnyösebb alternatívává válhat a nyílt forráskódú fejlesztők egyre bővülő és erősödő közössége számára.
A fejlesztői közösség megnyerését célzó másik kezdeményezésként az Oracle bejelentette, hogy kibővített marketingprogramokban állapodtak meg vezető linuxos cégekkel. Az Oracle kibővítette együttműködését a Caldera, SuSE, TurboLinux és VA Linux Systems vállalatokkal, amely korábban csak az Oracle8i-re korlátozódott, és új marketingszerződéseket kötött az Oracle iAS-re. A felsorolt gyártók által leszállított minden egyes Linux-szoftverszállítmányhoz a vevők megkapják az Oracle8i és Oracle iAS linuxos változatának egy-egy ingyenes, kipróbálásra szánt változatát. Az Oracle ezen partnereivel együtt webes hirdetésekkel és a fejlesztőket megcélzó egyéb tevékenységekkel is közösen lép fel a piacon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról