:

Szerző: Koi Tamás

2010. június 10. 09:36

Megjelentek az első 3D-s játékok PS3-ra

Elérhetővé tette a tengerentúlon és Japánban élő PlayStation 3 felhasználók számára az első háromdimenziós játékokat a Sony Computer Entertainment.

A PlayStaiton blogon megjelent információk alapján a teljes 3D-s játékélményhez egyelőre továbbra is hiányzik egy fő komponens: a televíziókészülék. A vállalat ugyanis kizárólag a 3D-s Bravia tévéket vásárló felhasználóknak kínálja ingyen a most megjelent négy játékprogramot (amiből az egyik valójában csak egy demó), a játékok a tévék mellé csomagolt kuponokat felhasználva tölthetők le a konzolra. A programok a PlayStation Store-ból tölthetők le, de lemezen is megjelennek azokban az országokban - többek közt Magyarországon is -, ahol nem érhető el az online áruház. A lemezeket a 3D-s Sony Bravia tévék mellé csomagolják majd, akárcsak a kuponokat.

A kezdeti választék a Wipeout HD, a PAIN, és a Super Stardust HD játékokból áll, emellett a MotorStorm: Pacific Rift című programnak is elkészült egy 3D-s pályája. A cég ezzel együtt bejelentette, hogy javában készül a The Fight: Lights Out című verekedős játék 3D-s kiadása, melynek további érdekessége, hogy ez lesz az egyik első olyan cím, mely a Nintendo Wii-től elcsent mozgásérzékelős kontrollert (PlayStation Move) használja az irányításhoz.

A Sony áprilisban adta ki a PlayStation 3 játékkonzolhoz azt a rendszerfrissítést, mellyel a gép képessé vált játékprogramok képének 3D-s megjelenítésére. A japán gyártó tavaly ősszel jelentette be, hogy a 3D-s korszak kezdeti szakaszának egyik alappillére lesz a PlayStation 3 konzol felkészítése a háromdimenziós képi megjelenítésre - a játékoknál ez már most megoldott, a Blu-ray filmeknél a későbbiekben megjelenő rendszerfrissítéssel lesz bevezetve a 3D-s képi megjelenítés. A gyártó, illetve kiadópartnerei a jövő héten kezdődő E3 kiállítás és konferencia alkalmával vélhetően fejlesztés alatt álló 3D-s játékok tucatjait jelenti majd be.

A Sony első embere, Sir Howard Stringer korábban elmondta, cége szilárdan eltökélt a 3D térhódítása mellett és a tavalyi IFA-n kijelentette, a játékkonzol mellett hamarosan a Sony VAIO PC-k és a Blu-ray lejátszók is kompatibilisek lesznek a 3D technológiával, bár hogy mikor jelenhetnek meg az első ilyen termékek, azt egyelőre nem tudni. "A 3D nyilvánvalóan úton van a tömegpiac felé" - mondta szeptemberben a Sony vezetője. "Ahogy néhány éve a HD-vel, most is vannak problémák amiket meg kell oldanunk, de a 3D vonat már sínen van és a Sonynál készek vagyunk vezetni."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.