Szerző: Bodnár Ádám

2010. június 8. 11:19

A válság ellenére jó évet zárt a rEvolution

A kedvezőtlen gazdasági körülmények között is jó évet zárt 2009-ben a rEvolution, hangzott el a szoftvercég mai sajtótájékoztatóján. A vállalat teljesíteni tudta a terveit, idén csak enyhe növekedéssel számol.

Az 535 millió forintos célkitűzéstől alig elmaradva, 525 millió forintos bevételt ért el tavaly a rEvoution Software, így csak minimálisan esett vissza a 2008-as 532 millió forinthoz képest. Az üzemi eredmény eközben 1 millió forintról 20 millióra emelkedett, amelyet a válság hatására végrehajtott átszervezésekkel, létszámleépítéssel és szigorú költségkontrollal és a kintlevőségek sikeres kezelésével magyarázott Bódog Krisztina gazdasági vezető.Az üzemi eredmény az átszervezésekkel, a tulajdonosváltással és az iroda elköltöztetésével járó egyszeri költségek nélkül 41 millió forint volt.

Kustos Ferenc ügyvezető elmondta, tavaly a rEvolution mindhárom üzletága növelni tudta megrendeléseit. A legnagyobb növekedést a Microsoft Dynamics NAV-ra alapozó ERP-üzletág érte el, amely egy több mint 100 millió forintos projekt elnyerésének köszönhető elsősorban. A divízió már a rEvolution Software forgalmának felét adja. A 2008-as évet még 48 fővel zárta a vállalat, tavaly 40 alá is ment volt a létszám, jelenleg 42 fő dolgozik a vállalatnál, mivel az ERP-termékek iránti kereslet erősödése miatt bővíteni kellett a csapatot.

Az Iroda++ termékcsalád értékesítése nagyjából a tavalyi szinten maradt, hangzott el a rendezvényen. A forgalom mintegy harmadát adó szoftverek teljesen saját fejlesztésűek, nyereségtartalmuk viszonylag nagy, ezért a rEvolution profitjának jelentős része származik belőlük, hangzott el a sajtótájékoztatón. Az Iroda++ kapcsán a vállalatvezetők kiemelték az ügyfelek elégedettségét, a 600 vásárlónak több mint 90 százaléka minden évben megújítja a követést. Elégedettek a vásárlók a legkisebb cégeknek szánt Revol Express-szel is, amelyet már több mint 19 ezer hazai vállalat választott. Mégis, a termék tavalyi teljesítménye elmaradt a várakozásoktól, amely Kustos Ferenc szerint a gazdasági körülményekkel magyarázható: a legkisebb cégeknél még most is javában tart a válság.

2010-re 550 milliós forgalom mellett 50 milliós üzemi eredményt vár a rEvolution Software. "Folytatjuk a megkezdett munkát’"– mondja Kustos Ferenc. "Az ERP-üzletágban még kihasználjuk egyedi előnyeinket, mint a RevNav és a Diagnosztika. Több új termékkel is készülünk a piacra mindhárom üzletágban, ide tartozik például az Andoc dokumentumkezelő-megoldással készülő szoros integráció mind a Dynamics NAV, mind az Iroda++ terméknél; továbbá a cégek kintlévőség-kezelését megkönnyítő, továbbfejlesztett megoldások."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról