:

Szerző: Bodnár Ádám

2010. június 1. 13:41

Házigazdát keres bázisállomásainak a Vodafone

A Telenor (korábban Pannon) mintájára a Vodafone is olyan ingatlantulajdonosokat keres, akik helyet tudnának biztosítani az egyre növekedő számú bázisállomásnak.

A harmadik számú hazai mobilszolgáltató weboldalán egy folyamatosan frissített térkép mutatja, hogy a Vodafone elsősorban mely területekről várja ingatlantulajdonosok jelentkezését. Amennyiben a felajánlott ingatlan megfelel a bázisállomások helyszíneivel szemben támasztott követelményeknek, a Vodafone hálózatfejlesztéssel foglalkozó munkatársai megkeresik a jelentkezőt.

\"\"

A vállalat szerint az adatbázisba akkor is érdemes regisztrálni, ha a pályázni kívánó ingatlan nem a preferált helyek közelében található, ugyanis a későbbi hálózatfejlesztési lépések során a Vodafone megfelelő ajánlat esetén először a regisztráltakkal lép kapcsolatba. Az érdeklődők jelentkezésüket a weboldalon található űrlap kitöltésével küldhetik el.

Magyarországon először a Telenor (akkor még Pannon néven) hirdetett ilyen akciót. A szolgáltató áprilisban jelentette be, hogy mintegy 100 budapesti bázisállomásának keres helyet. A Vodafone-tól eltérően az érdeklődők itt licitálhattak, azaz a jelentkezés során meg kellett adniuk, mekkora bérleti díjat szeretnének kapni azért, hogy ingatlanjuk egy részét a mobilszolgáltató rendelkezésére bocsássák.

A Vodafone oldalán konkrét műszaki feltételek nem szerepelnek, de valószínűleg azok nem térnek el jelentősen a Telenorétól. Egy tornyos kialakítású bázisállomáshoz 2-300 négyzetméternyi földterület szükséges, ha pedig az állomást épületre telepítik (pl. társasházra, irodaépületre stb.), átlagosan 60 négyzetméter a helyigény.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.