:

Szerző: Bodnár Ádám

2010. május 27. 12:36

Július elején tartják az idei Linux Akadémiát

Már hagyományosnak tekinthető a nyári Linux Akadémia, amit 2001-ben rendeztek meg először, akkor még Linux Tábor néven. Bár az elnevezés az évek során változott, a cél végig ugyanaz maradt: a Linux iránt érdeklődők a legjobb hazai szakemberektől tanulhatnak.

Idén tizedik alkalommal rendezi meg a Linux Akadémia a szokásos képzését, mely harmadik éve konferenciával egészül ki. Az egykor Linux Táborként indult rendezvény két éve vette fel a Linux Akadémia nevet, az alapítók olyan rendszergazdák, akiknek elsődleges munkája Linux rendszerek üzemeltetése és szeretnék tudásukat átadni másoknak is.

Szerencsen az egyhetes rendezvényen július 4-10. között öt számítógéplaborban tanulhatnak a Linux iránt érdeklődők a kezdőtől a profi szintig. Egy hét alatt 15 óra tömény előadáson és 24 óra géptermi gyakorlaton vehetnek részt a jelentkezők. A gyakorlatok egy része az előadásokhoz kapcsolódik, másik részük felépített, egész héten át tartó tanfolyam.

A kezdők a nulláról ismerhetik meg a Linux alapjait (az LPIC-1 tematikájára építve), lesz egész hetes kisvállalati szerver tanfolyam, melyre Windows-rendszergazdákat is várnak a szervezők. A haladóknak egy háromnapos alapozó gyakorlatot követően lehetőségük van a webszerverekkel (Apache, MySQL, PHP, Drupal), levelezőszerverekel vagy fájlszerverekkel foglalkozni a hét második felében. Ezeket egészíti ki még egy-egy tűzfal- és egy naplóelemzés-gyakorlat, melyet Höltz Péter, a BalaBit oktatója tart.

A délelőtti oktatás mellett és délutánonként szakmai előadásokat is tartanak, ezek mindegyike 3-4 óra hosszúságú, így az előadó alaposan körüljárhatja a témát és bőven jut idő a kérdésekre és válaszokra is. A részvételi díj 31200 forint, amely a rendezvény önköltségét tartalmazza, az oktatók, előadók ingyen vállalták a \"fellépést\". A részletes program, az előadások leírása és a gyakorlatok tematikája megtalálható a rendezvény weboldalán, ahol jelentkezni is lehet.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.