:

Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 16. 12:10

A Compaq közzétette Microsoft Windows 2000 Datacenter Server-rel kapcsolatos terveit

Múlt pénteken a Microsoft olyan OEM partnereinek adta át a Datacenter Server-t, mint a Compaq, a Dell, a Hewlett-Packard, az IBM és a Unisys - valamint azt is közölte az MS, hogy a Datacenter várható piacra kerülésének időpontja szeptember 26.

Tegnap elsőként a Compaq tette közzé a Datacenter Server-rel kapcsolatos terveit. A Compaq Datacenter stratégiája skálázható rendszereken fog alapulni, beleértve 32-processzoros Proliant szervereket, négy node-os szerver-fürtöket és a cég StorageWorks tárolási hardver ill. SAN szoftver termékeit. A konfigurációkban benne lesznek a Compaq Modular Array 8000 ill. az Enterprise Modular Array 12000 tárolási termékek. A Datacenter-rel kapcsolatos alkalmazás-szolgáltatásokat a Compaq Global Services fogja nyújtani.

A Compaq nem tért ki arra, hogyan fog történni a külsős cégek által készített alkalmazások (pl. adatbázis szoftverek) integrációja a hitelesített Datacenter megoldásokban - márpedig a vevőket leginkább ez a részletkérdés érdekli.

A Compaq a Datacenter közvetett és vállalati viszonteladói csatornáin keresztül egyaránt fogja értékesíteni. A Compaq Datacenter kezdeményezéseivel kapcsolatos tényleges termékek, konfigurációk valamint árak valószínűleg e negyedév végén lesznek bejelentve.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.